Архів новин

12 марта 2019

Успіхи децентралізації: майже в 10 разів виріс бюджет Новопсковської громади

Завдяки реформі децентралізації Новопсковська селищна територіальна громада досягла значних результатів у своєму розвитку. Головний фактор, що сприяв цьому, – це зростання бюджету громади до майже 100 тисяч гривень. Про це розповів Новопсковський селищний голова Вадим Гаєв під час свого виступу на другому засіданні Ради регіонального розвитку Луганської області.

13 березня у Старобільську відзначать День українського добровольця

Розпочнуться урочисті заходи з панахиди о 11:00 у с. Чмирівка.

Згодом учасники мітингу зможуть вшанувати мужність та героїзм захисників, які боролися та загинули за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України,  поклавши квіти до пам’ятного Хреста на місці поховання воїнів.

Також покладуть квіти до пам’ятного знаку воїнам, загиблим за незалежність України, який знаходиться у парку культури та відпочинку Старобільська.

Призов на строкову службу цьогоріч триватиме з квітня по червень, – брифінг

Про проведення в області весняного призову до лав Збройних Сил України сьогодні, 12 березня, на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації доповів начальник відділу комплектування та призову – заступник військового комісару Луганського обласного військового комісаріату Олексій Сіроштан.

У містах і районах області: триває ремонт приміщення Міловського ЦНАПу

За цей час повністю завершені роботи з монтажу системи опалення, встановлені віконні блоки та внутрішні двері.

Наразі відбувається ремонт підлоги та стін. Після почнуться роботи з реконструкції стелі.

Ремонт ЦНАПу став можливим завдяки участі у проекті «Зміцнення громадської довіри» (UCBI II), який реалізується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Розвиток обласного центру відновлювального лікування та реабілітації ветеранів війни на контролі обласної влади

Під час робочої поїздки до Рубіжного заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко відвідав Луганський обласний центр відновлювального лікування та реабілітації ветеранів війни.

Там він поспілкувався з медичними працівниками та пацієнтами. Під час розмови були визначені основні проблемні питання у розвитку та розбудові цього центру.

Зокрема, необхідно провести капітальний ремонт покрівлі, будівництво системи автономного опалення, завершити ремонтні роботи кабінету лікувальної фізкультури та ванного відділення, а також придбати медичну апаратуру та устаткування.

СБУ отримала чергові докази участі російських військових у бойових діях на Донбасі

Співробітники контррозвідки СБУ спільно з військовими ЗСУ здобули чергові докази участі військовослужбовців ЗС РФ у бойових діях на території тимчасово окупованої території Луганської області.

Оперативники спецслужби встановили, що на початку 2016 року житель Стаханова вступив до лав незаконних збройних формувань проросійських терористів. Спочатку чоловік служив у так званій інженерно-саперній роті, дислокованій в окупованому Луганську, а потім у «4-й окремій мотострілковій бригаді».

Ощадбанк розпочав виплати субсидій готівкою отримувачам державної допомоги, які не є пенсіонерами

Відсьогодні Ощадний банк розпочав процес виплат субсидій у готівковій формі тим громадянам, які не є пенсіонерами і яким субсидію було призначено до 31 грудня 2018 року.

Відтак кожен може отримати субсидію через систему грошових переказів «Швидка копійка» у будь-якому відділенні Ощадбанку, надавши лише паспорт та ідентифікаційний код.

Молодь з Луганщини – серед лідерів у бажанні скласти ЗНО

Такі дані оприлюднені на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Найбільший відсоток зареєстрованих в Полтавській області – понад 74 %. Луганщина поступається у цьому списку лише чотирьом областям, а також Києву та Київській області, маючи майже 60 % зареєстрованих.

На цьогорічне зовнішнє незалежне оцінювання загалом по країні вже зареєструвалися 185 535 учасників.

Це близько половини від очікуваної кількості учасників з числа випускників шкіл, студентів та учнів (слухачів) закладів вищої та професійної освіти.

У районі проведення операції Об’єднаних сил за лінією відведення відбулося тренування підрозділу реактивної артилерії

У районі, що знаходиться за лінією відведення озброєння відповідного калібру й призначення, відбулося тренування підрозділу реактивної артилерії. Це заняття зі спеціальної підготовки з практичним виконанням нормативів, тривало безпосередньо у районі проведення операції Об’єднаних сил.

Зокрема, перевірялися уміння й вишкіл артилеристів-реактивників у занятті вогневої позиції, орієнтуванні на своєму напрямку та зміни дальності й напрямку стрільби.

За оцінкою командування воїни-артилеристи у повному обсязі виконали поставлені завдання.

За інформацією ООС

Юрій Клименко зустрівся із спостерігачами ОБСЄ-БДІПЛ, які займаються виборами та демократичними інституціями

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко зустрівся з довгостроковими спостерігачами на території Луганській області від ОБСЄ-БДІПЛ, департаменту, які займаються виборами та демократичними інституціями – Джуліаном Нанді та Карен Скіппер.

Мета зустрічі – дізнатися про підготовку до виборів Президента України та передати інформацію короткостроковим спостерігачам, які прибудуть за декілька днів до дня виборів, 31 березня, і будуть моніторити саме його хід на дільницях.

Як голосувати переселенцям і виборцям, виборча адреса яких відноситься до тимчасово окупованої території України

Громадяни України, які проживають на тимчасово окупованій території України (частина третя статті 8 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України»), а також внутрішньо переміщені особи (стаття 8 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб») мають право реалізувати своє право голосу на виборах Президента України шляхом зміни місця голосування без зміни виборчої адреси.