Архів новин

21 марта 2019

На Луганщині накладено штрафів за неоформлених працівників на 4,8 млн гривень

Протягом трьох місяців поточного року інспекторами Головного управління Держпраці у Луганській області проведено 67 інспекційних відвідувань з питань легалізації зайнятості, за результатами яких виявлено 36 працівників, які були допущені до роботи без належного оформлення трудових відносин.

Відповідно до статті 265 КЗпП України, за одного виявленого неоформленого працівника на роботодавця накладаються фінансові санкції у 30-кратному розмірі мінімальної заробітної плати.

Відбулися навчання умовного знищення бойових літаків

Виконуючи планові польоти, тактична авіація відпрацювала завдання підрозділів протиповітряної оборони.

Встановленим коридором прольоту навчально-бойовий літак Л-39 виконав політ, а екіпажі зенітного ракетного комплексу «Оса-АКМ» потренувалися в його умовному знищенні.

Радіолокаційна станція комплексу своєчасно виявила повітряну ціль, після чого розрахунок ЗРК умовно знищив її однією ракетою. Відтак, тренування виявилося вдалим для всіх – і для воїнів-авіаторів, які виконували політ та забезпечували його на землі, і для вартових неба.

У Лисичанську запрацювала приймальня Омбудсмена

Відкриття головного офісу регіонального представництва Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Донецькій та Луганській областях відбулося у м. Лисичанськ сьогодні, 21 березня.

Відбудеться тренінг USAID щодо нового підходу до надання послуг громадянам

22 березня у готельному комплексі «Мир» (м. Сєвєродонецьк, вул. Лисичанська, 1) відбудеться тренінг для представників місцевого самоврядування Луганської області, направлений на підвищення рівня надання послуг громадянам та вдосконалення організаційної спроможності посадовців на місцях.

Підготовка фахівців за міжнародною методологією дозволить краще реагувати на потреби населення та виявити причини невідповідності сучасним стандартам.

На громадській раді обговорено питання переселенців та склозавод «Пролетарій»

Сьогодні, 21 березня, за участю заступника голови облдержадміністрації Геннадія Іваненка відбулось чергове засідання громадської ради при облдержадміністрації.

На заході було розглянуто низька питань. Зокрема, забезпечення житлом і роботою внутрішньо переміщених осіб та ситуації на скляному заводі «Пролетарій» м. Лисичанськ.

Триває державна фінансова підтримка сільгосптоваровиробників

Під час наради у режимі skype-конференції щодо державної фінансової підтримки сільгосптоваровиробників у поточному році підбито підсумки роботи обласних Департаментів агропромислових комплексів з реалізації державних програм у 2018 році та надано пропозиції щодо підвищення її ефективності у 2019 році.

Нарада відбулась під головуванням заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Віктора Шеремети.

Участь у заході взяв директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Хлякін.

Академія краудфандингу ПРООН запрошує на навчання

Програма розвитку ООН (ПРООН) в Україні та CookEd agency розпочинають набір підприємців та стартаперів із Донеччини та Луганщини до Академії краудфандингу 2019. Ініціатива реалізується у рамках Програми ООН із відновлення та розбудови миру за підтримки Європейського Союзу.

Краудфандинг – це прозорий та інноваційний інструмент для залучення коштів та підтримки бізнес-ідеї від простих громадян.

Цьогоріч з держбюджету передбачено майже 440 мільйонів на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання автодоріг місцевого значення Луганщини

За бюджетною програмою «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автодоріг місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах» на 2019 рік Луганщині передбачені видатки у сумі 439 924 тис. гривень.

З них на поточний дрібний ремонт та експлуатаційне утримання – 113 093 тис. гривень, на поточний середній ремонт – 190 969 тис. гривень, на капітальний ремонт – 135 861 тис. гривень.

Представники багатонаціональної групи військових спостерігачів зустрілися з обласним керівництвом

Захід провів заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Із багатонаціональною інспекційною групою Королівства Норвегії, до складу якої увійшли представники Королівства Данії та Канади, він обговорив військово-політичну ситуацію на Луганщині.

У подальшому група поінформує з цього приводу держави-учасниці ОБСЄ у контексті поширення об’єктивної та неупередженої інформації про ситуацію в тимчасово окупованих територіях, що сприятиме зусиллям міжнародної спільноти, спрямованим на врегулювання конфлікту.  

На Луганщині відбудуться тренінги з розвитку сільських організацій

Норвезька рада у справах біженців (NRC) за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Норвегії розпочинає проект з розвитку потенціалу сільських організацій у Новоайдарському, Попаснянському, Станично-Луганському, Кремінському, Старобільському, Біловодському та Сватівському районах Луганської області.

Командувач Об’єднаних сил Сергій Наєв передав чотирьом госпіталям ортези для поранених бійців та медичне майно

У рамках стратегічної гуманітарної ініціативи Командувача об'єднаних сил «Допомога Схід» до чотирьох військових мобільних госпіталів у районі проведення операції передано гуманітарну допомогу медичного призначення на суму понад 500 тисяч гривень.

Від початку проведення операції Об’єднаних сил для медичних та геріатричних закладів, будників інвалідів Донецької та Луганської областей військовими передано гуманітарну допомогу медичного призначення на загальну суму понад 5,3 млн гривень.

Важливо: на окупованій території Луганщини буде створено 11 територіальних громад

Луганщина отримала необхідний інструмент для активного розвитку, який почне реалізовуватись вже на наступний день після звільнення від російської окупації. Мова йде про розроблений спільно з Луганською обласною військово-цивільною адміністрацією та профільними асоціаціями перспективний план формування тергромад на тимчасово окупованій території Луганської області. Так, на мапі України з’являться Алчевська, Антрацитівська, Довжанська, Зимогір’ївська, Кадіївська, Луганська, Лутугинська, Молодогвардійська, Ровеньківська, Сорокинська та Хрустальненська громади.