Архів новин

28 марта 2019

Оголошення про проведення обласного конкурсу проектів місцевого розвитку

Луганською облдержадміністрацією оголошується проведення обласного конкурсу проектів місцевого розвитку (далі – Конкурс).

Гравці ФК «Шахтар» провели тренування для дітей з Луганської області

На запрошення футбольної команди «Шахтар» 25 дітей з інвалідністю та груп ризику по здоров’ю з Луганщини відвідали тренування у Київській області.

Зустріч з футболістами відбулася у рамках проекту із розвитку дитячого футболу «Давай, грай!», започаткованого футбольним клубом. Завдяки проекту вже понад 1100 дітей у 8 населених пунктах України мають змогу безкоштовно займатися футболом.

Президент підписав Указ про одноразову грошову винагороду Героям України за здійснення визначного геройського вчинку

Президент Петро Порошенко підписав Указ «Про одноразову грошову винагороду особам, яким присвоєно звання Герой України за здійснення визначного геройського вчинку». Документом вносяться зміни до Статуту звання Герой України, затвердженого Указом Президента України від 2 грудня 2002 року №1114 «Про звання Герой України».

Аграріїв Луганщини інформують про державну підтримку

Розпочався цикл виїзних нарад з питання реалізації державних програм підтримки аграрного сектору у Луганській області. Перша кущова нарада відбулась у місті Сватовому за участі представників сільгосппідприємств, сімейних фермерських господарств, органів місцевого самоврядування та жителів Сватівського, Білокуракинського і Троїцького районів.

Заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Любов Безкоровайна розповіла учасникам про чинні державні програми, а також нові напрями підтримки аграрного сектору й механізм їх реалізації у 2019 році.  

Бюджет конкурсу проектів місцевого розвитку склав 12 млн гривень

Відбулось перше засідання Конкурсного комітету з організації та проведення обласного конкурсу проектів місцевого розвитку. Його провів заступник голови Луганської облдержадміністрації Геннадій Іваненко сьогодні, 28 березня.

Під час засідання визначені пріоритетні напрями обласного конкурсу проектів місцевого розвитку, а саме: «Освіта – новий освітній простір», «Охорона здоров’я», «Культура та спорт» та «Благоустрій населених пунктів».

Марина Порошенко відвідає Луганську область 29 березня

29 березня дружина Президента України Марина Порошенко відвідає Луганську область із робочим візитом.

Під час поїздки Перша леді ознайомиться з ходом будівельних робіт Кремінської лікарської амбулаторії загальної практики – сімейної медицини № 2, яка створюється в рамках реформи сільської медицини, ініційованої Президентом України Петром Порошенком. 

Сергій Філь тримає на контролі будівництво амбулаторій

Виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь тримає на особистому контролі хід будівництва лікарських амбулаторій на Луганщині.

Так, очільник області перевірив стан виконання робіт у Кремінській амбулаторії №2. Будівництво знаходиться на завершальному етапі: тривають останні внутрішні оздоблювальні роботи, а також благоустрій прилеглої території. Незабаром туди буде завезено меблі, комп’ютерне та медичне обладнання.

Десять громад Луганщини братимуть участь у проекті «Добре врядування для розбудови потенціалу громади»

Реалізацію проекту розпочинає Українська асоціація районних та обласних рад в рамках діяльності Ресурсного центру зі сталого розвитку місцевого самоврядування. Проект впроваджуватиметься ПРООН із відновлення та розбудови миру за підтримки Уряду Королівства Данії, Швейцарської агенції розвитку та співробітництва й Шведського агентства з питань міжнародного співробітництва.

На відновлення навколишнього середовища Луганщини сплачено майже 17 мільйонів екоподатку

За січень-лютий 2019 року платники податків Луганської області перерахували до зведеного бюджету 16 млн 575 тис. гривень екологічного податку.

До спеціального фонду місцевих бюджетів зараховано 8 млн 940 тис. гривень. Решта, 7 млн 635 тис. гривень, спрямована до державного бюджету.

Упродовж січня 2019 року на обліку в територіальних органах фіскальної служби регіону перебувало понад 1,5 тисячі юридичних та фізичних осіб платників екологічного податку.