Прес-центр28 березня 2019, 16:03

Аграріїв Луганщини інформують про державну підтримку

Розпочався цикл виїзних нарад з питання реалізації державних програм підтримки аграрного сектору у Луганській області. Перша кущова нарада відбулась у місті Сватовому за участі представників сільгосппідприємств, сімейних фермерських господарств, органів місцевого самоврядування та жителів Сватівського, Білокуракинського і Троїцького районів.

Заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Любов Безкоровайна розповіла учасникам про чинні державні програми, а також нові напрями підтримки аграрного сектору й механізм їх реалізації у 2019 році.  

Приділили увагу розвитку сімейних фермерських господарств. Було надано роз’яснення про порядок створення, державної реєстрації, оподаткування та надання додаткової фінансової підтримки через механізм доплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

У рамках заходу обговорили питання ефективності використання земель та дотримання вимог законодавства одноосібниками, які самостійно здійснюють обробіток земельних ділянок.

Також в роботі наради взяли участь фахівці Луганського відділення Укрдержфонду підтримки фермерських господарств, Головного управління Держпродспоживслужби, Державної фіскальної служби у Луганській області та Департаменту комунальної власності, земельних та майнових відносин облдержадміністрації.