Архів новин

15 марта 2019

В час, коли європейські політики сподівалися умиротворити агресора, українці першими гордо і мужньо заявили про свої права – Президент вшанував пам'ять героїв Карпатської України

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Закарпатської області взяв участь в урочистих заходах з нагоди відзначення 80-ї річниці проголошення Карпатської України та бою на Красному Полі.

«Це подія, яка надзвичайно важлива для кожного українця, де б він не жив - на Закарпатті, чи на Донбасі, чи за межами нашої держави. Вільна соборна незалежна Україна вшановує сьогодні тих, хто 80 років тому проголосив державність Карпатської України», - сказав Президент під час свого виступу.

На Луганщині розпочата весняно-польова кампанія

Відбулась науково-практична конференція з питань особливостей проведення комплексу весняно-польових робіт у Луганській області в 2019 році.

У конференції взяли участь керівники районів, начальники управлінь агропромислового розвитку облдержадміністрації, представники агроформувань та банківської сфери.

Директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Хлякін доповів, що посівна площа сільськогосподарських культур в усіх категоріях господарств Луганщини під урожай 2019 року очікується в межах 806,7 тис. га.

Сьогодні відбулись урочисті заходи до Дня працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування

З професійним святом працівників цієї сфери привітали заступники голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко та Юрій Клименко, а також директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай.

У свою чергу, Юрій Клименко зазначив, що незважаючи на складні умови коли на рідній землі тривають бойові дії та немає з’єднання з енергетичної системи України, працівники ЖКГ і побутового обслуговування населення зберігають тепло і затишок в оселях, роблять усе можливе для забезпечення населення комунальними послуги.

Минулоріч для дітей-сиріт придбано 50 квартир, п’ять будинків та один житловий будинок сімейного типу

Про стан роботи служб у справах дітей за 2018 рік розповіла начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Раїса Родіна під час обласної наради.

Вона зазначила, що сьогодні на обліку перебуває 1459 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

З них: 148 дітей виховуються в інтернатних закладах систем МОН,  МОЗ, Мінсоцполітики області, 1062 – перебувають під опікою, піклуванням, 214 – виховуються в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу.

Михайло Івонін закликав владу пропагувати активне підприємництво

Про розвиток підприємництва на території області та шляхи взаємодії бізнесу і влади розповів голова Спілки підприємців Луганської області Михайло Івонін під час другого засідання Ради регіонального розвитку Луганської області.

Не перевищено епідемпоріг захворюваності на ГРВІ та грип (- 51,50 %) в області

За одинадцятий тиждень 2019 року, станом на 15 березня, епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) та грип у Луганській області не перевищено (- 51,50 %).

При епідемічному пороговому рівні 55,8 захворюваність склала 27,1 на 10 тисяч населення. 

Усього в області за тиждень на ГРВІ захворіло 1906 осіб, з них 1309 (68,7 %) дітей віком до 14 років.

Госпіталізовано 91 хворий, у тому числі 68 дітей віком до 14 років.

За цей період зареєстровано один випадок захворювання на грип у Попаснянському районі.

На Луганщині стартував марафон актуальних професій

Стартував «Марафон актуальних професій». Упродовж двох тижнів учням шкіл презентуватимуть актуальні професії з відвідуванням підприємств та закладів освіти. Ініціатором виступив Луганський обласний центр занятості.

Звернення Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з нагоди 80-річчя з часу проголошення Карпатської України

Шановні друзі!

Від імені Уряду та від себе особисто вітаю з 80-ю річницею від часу проголошення самостійної української держави, президентської республіки Карпатська Україна!

Коли ми оглядаємося на драматичні і водночас величні сторінки національної історії, значно краще бачимо історичний масштаб діянь попередніх поколінь українців. Зокрема, це стосується борців за незалежність та єдність України, творців і захисників Карпатської України.

Оголошено проведення конкурсу проектів журналістських обмінів між Львівською та Луганською областями

Луганська обласна державна адміністрація – обласна військово-цивільна адміністрація оголошує проведення конкурсу з визначення проектів журналістських обмінів між Львівською та Луганською областями, на реалізацію яких виділяються кошти з обласного бюджету.

Конкурсні проекти подаються протягом 30 робочих днів від дати опублікування оголошення про проведення конкурсу на офіційному сайті облдержадміністрації (www.loga.gov.ua).

Конкурс проводиться з 17.04.2019 до 27.04.2019.    

На 100 % проведені розрахунки по пільгах та житлових субсидіях на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу

У березні з державного бюджету отримано субвенцію на надання пільг та житлових субсидій населенню на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу у загальній сумі  1 288,7 тис. гривень.

Це становить 100 % до зареєстрованих бюджетних зобов’язань із зазначених пільг та субсидій станом на 1 березня 2019 року.