Архів новин

06 марта 2019

Вирішення нагальних проблем первинної медичної допомоги в сільській місцевості у зоні уваги обласної влади

Заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко провів відеоселекторну нараду з керівниками центрів надання первинної медико-санітарної допомоги області.

Під час заходу розглянуто актуальні питання організації та якості надання первинної медико-санітарної допомоги населенню Луганщини.

Зокрема, дефіцит комп’ютерів на робочих місцях лікарів Новопсковського району, відсутність Інтернет-зв’язку у лікарських амбулаторіях Новопсковського, Білокуракинського, Новоайдарського та Попаснянського районів.

Обговорюємо перспективні плани розвитку Луганщини: Сергій Севрюк

«Розвиток держави, у першу чергу, залежить від якісної освіти наших дітей», – наголосив керівник Луганської обласної організації Профспілки працівників освіти Сергій Севрюк, коментуючи План перспективного розвитку Луганської області на 2019-2021 роки.

До Плану, який знаходиться на етапі громадського обговорення, увійшли понад 130 проектів з відновлення та розбудови сфери освіти. Це створення опорних навчальних закладів в об’єднаних територіальних громадах, капітальні ремонти шкіл, дитячих садочків, будівництво пришкільних спортивних майданчиків тощо.

На Луганщині за матеріалами СБУ судитимуть трьох організаторів псевдореферендуму

За матеріалами Служби безпеки України судитимуть трьох організаторів псевдореферендуму у Луганській області.

Оперативники спецслужби встановили, що троє місцевих жителів брали активну участь в організації незаконного референдуму у Лисичанську та селищі Марківка. Перебуваючи у складі так званих «дільничних виборчих комісій», зловмисники також проводили антиукраїнську агітацію, спрямовану на порушення територіальної цілісності нашої держави.

Представлено звіт про виконання обласного бюджету за 2018 рік

За 2018 рік загальний обсяг фактично отриманих доходів обласного бюджету склав 4.657,6 млн гривень. У порівнянні з 2017 роком (в порівняльних умовах) він збільшився на 18,5 %, або 728,5 млн гривень. Обсяг доходів загального фонду (без урахування трансфертів) склав 499,7 млн гривень, спеціального – 154,6 млн гривень.

З державного бюджету до обласного бюджету надійшло дотацій у сумі 618,2 млн гривень та субвенції у сумі 3.357,9 млн гривень.

На територіях посилять заходи щодо роз'яснення механізму виплати житлових субсидій у готівковій формі

Відбулося засідання обласного штабу з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років та сталого проходження опалювального сезону.

Про стан проходження опалювального сезону доповів директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації, заступник голови штабу Віталій Сурай.

Зокрема, він повідомив, що на місцях необхідно бути готовими до погіршення погодних умов і перевірити залишки посипальних матеріалів та палива.

Триває будівництво амбулаторії загальної практики – сімейної медицини у Новопсковській селищній ради

Наразі завершуються внутрішні роботи в кабінетах сімейних лікарів.

Так, виконано шпаклівку стін, змонтовано вентиляційна система, підготовлена основа до настилу підлоги та завезена сантехніка.

На черзі розпочнуться роботи з благоустрою території.

Проект реалізується у межах впровадження реформи первинної ланки медичної допомоги, яка нині триває в Україні.

Луганська митниця ДФС за два місяці перерахувала до держбюджету понад 177 мільйонів

За січень-лютий 2019 року до загального фонду державного бюджету України митницею перераховано 168,3 млн гривень. Спеціальний фонд держбюджету отримав 8,9 млн гривень.

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року перерахування митниці за два місяці поточного року збільшились на 20 млн гривень.

Значною мірою надходженням до Державного бюджету України протягом двох місяців поточного року сприяли показники зовнішньоекономічних операцій основних підприємств – імпортерів Луганської області.

На Попаснянщині створено Комунальний заклад «Попаснянський районний центр надання соціальних послуг»

Це відбулося шляхом об’єднання Попаснянського територіального центру з соціального обслуговування людей похилого віку та Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Новостворений Центр дозволить налагодити процес комплексного надання соціальних послуг певним категоріям громадян на базі однієї соціальної служби та спростить процедуру прийняття їх рішень.