Архів новин

01 марта 2019

Усі проекти-переможці минулорічного обласного конкурсу проектів місцевого розвитку реалізовано

А це 41 проект. Конкурс було оголошено з 15 березня 2018 року. Проекти для оцінювання приймались до 8 червня.

Загалом подано 136 проектів на загальну суму 30 085 517,97 гривень. З них за рахунок обласного бюджету – 14 257 338,92 гривень, місцевого – 13 542 921,83 гривень, небюджетні кошти – 2 285 257,22 гривень.

Так, найбільшу ініціативи проявили у Сватівському районі (подано 23 проекти, у тому числі 2 з ОТГ), Кремінському (18), Старобільському (17, з ОТГ – 9), Новопсковському (16, з ОТГ – 7).

З 11 березня почне працювати регіональна «гарячої лінії» з питань освіти Фонду «Відкрита політика»

У Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля відбувся прес-брифінг на тему: «Вступна кампанія 2019 та відкриття регіональної гарячої лінії з питань освіти для мешканців непідконтрольних Уряду України територій та територій уздовж «лінії розмежування» у Луганській області».

В Україні розпочалася масштабна монетизація субсидій

З березня 2019 року Уряд розпочав виплату субсидій готівкою тим громадянам, яким субсидію призначено у 2018 році.

Першими «живі» кошти для оплати комунальних рахунків за лютий отримають пенсіонери, яким виплачується пенсія 4 березня. Тим, у кого є пенсійна картка, субсидія буде зарахована туди. Тим, у кого немає картки, гроші додому принесе листоноша.

Усі не пенсіонери зможуть отримати свою монетизовану субсидію з 12 березня у будь-якому відділені Ощадбанку.

Сім’я дає єдність українського народу, а єдність дозволяє долати нам агресора – Президент

Президент Петро Порошенко взяв участь у IV Всеукраїнському сімейному форумі, який розпочав свою роботу сьогодні у Києві.  «Для мене висока і велика приємність бути тут сьогодні і взяти участь у форумі сім’і. Сім’я для кожної людини, особливо для віруючої людини, має надзвичайно велике значення», – звернувся до учасників заходу Глава держави.

Петро Порошенко зазначив, що від самого народження практично кожен з нас огорнутий піклуванням сім’ї: спочатку про дитину дбають батьки, пізніше, зустрівши кохану людину, він створює власну родину, яку готовий захищати.

Підписано Меморандум про співпрацю між облдержадміністрацією та Луганським обласним відділенням НОК України

Засідання VIII позачергової Асамблеї Луганського обласного відділення Національного олімпійського комітету України відбулося в Сєвєродонецьку сьогодні, 1 березня.

Сергій Філь вручив почесні відзнаки «За розвиток регіону» керівникам енергетичних компаній України

Виконуючий обов’язки голови Луганської облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь разом із заступником голови Юрієм Клименком зустрівся з керівниками енергетичних компаній України, які надають технічну та матеріальну допомогу ТОВ «ЛЕО».

«Ми щиро вдячні вам за допомогу, яку ви надаєте нашій Луганщини, – зазначив у своєму привітанні Сергій Філь. – Хоча, ми живимо в разних куточках України, але не відчуваємо відстані. Ваша підтримка завжди вчасна та надійна. І це ще раз доводить всім, що ми – єдині, ми – разом і ми – сильні».

Не перевищено епідемпоріг захворюваності на ГРВІ та грип (- 35,95 %) в області

За дев’ятий тиждень 2019 року, станом на 1 березня, епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) та грип у Луганській області не перевищено (- 35,95 %).

При епідемічному пороговому рівні 55,8 захворюваність склала 35,7 на 10 тисяч населення. 

Усього в області за тиждень на ГРВІ захворіло 2417 осіб, з них 1647 (68,1 %) дітей віком до 14 років.

Госпіталізовано 127 хворих, у тому числі 91 дитина віком до 14 років.

Роботу Луганської філії Концерну РРТ відновлено, – Сергій Філь

Виконуючий обов’язки голови Луганської облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь оперативно втрутився у розв’язання ситуації із знеструмленням об’єктів Луганської філії Концерну радіозв'язку, радіомовлення і телебачення.

Нагадаємо, що вчора ТОВ «ЛЕО» знеструмило п’ять об’єктів концерну, які транслюють українські радіо- і телеканали на Луганщині.

Очільник Луганщини одразу провів перемовини з керівництвом ТОВ «ЛЕО», у результаті яких електропостачання швидко відновили.

Понад 7 тисяч адміністративних послуг надано фіскальною службою Луганщини у січні 2019 року

У Центрах обслуговування платників Луганської області у січні 2019 року громадянам надано 7170 адміністративних послуг, що на 1362 менше, ніж у січні минулого року.

Слід зазначити, що сучасний рівень інформаційних технологій дозволяє чимало питань в органах ДФС вирішити дистанційно. Зокрема, процес подання звітності суттєво полегшує електронне звітування, а у віддаленому спілкуванні з органами ДФС допоможе використання персонального робочого місця в Електронному кабінеті платника.