Архів новин

05 марта 2019

Обговорюємо перспективи розвитку Луганщини: Віталій Жувако

Вирішення питань у соціальній сфері визначили пріоритетним жителі Красноріченської  об’єднаної територіальної громади. Про це розповів Красноріченський селищний голова Віталій Жувако, коментуючи План перспективного розвитку Луганської області на 2019-2021 роки.

Протягом грудня-січня тривали громадські обговорення плану розвитку Кремінського району, куди надали свої пропозиції представники ОТГ. Документ було ухвалено на другому засіданні районної Ради регіонального розвитку.

У Сєвєродонецьку відбулися обласні урочистості до Міжнародного жіночого дня

Виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь взяв участь в урочистостях, присвячених Міжнародному жіночому дню сьогодні, 5 березня. На заході, що відбувся в Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі, були присутні заступники голови облдержадміністрації, а також представниці центральних органів виконавчої влади, місцевої державної влади, правоохоронних органів, громадськості та інші.

Як голосувати переселенцям і виборцям, виборча адреса яких відноситься до тимчасово окупованої території України

Громадяни України, які проживають на тимчасово окупованій території України (частина третя статті 8 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України»), а також внутрішньо переміщені особи (стаття 8 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб») мають право реалізувати своє право голосу на виборах Президента України шляхом зміни місця голосування без зміни виборчої адреси.

Відучора разом із пенсією пенсіонери отримують монетизовану субсидію

Про нові механізми виплати житлових субсидій на брифінгу для ЗМІ розповіли заступник директора Департаменту – начальник управління соціальних гарантій і компенсацій Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олена Гарькавець та начальник головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Ольга Шарунова.

Станом на лютийсубсидія в області призначена майже 87 тисячам домогосподарств, що становить 32% від загальної кількості.

Пенсіонери Луганщини вже отримують осучаснені пенсії, – брифінг

Про це сьогодні, 5 березня, на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації повідомила начальник головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Ольга Шарунова.

Вона зауважила, що масовий перерахунок проведено відповідно до показників інфляції і зростання зарплат в країні у відповідності до ст. 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

При перерахунку з березня 2019 року показник середньої заробітної плати в Україні, що використовується для обчислення пенсії, збільшився з 3764,40 гривень до 4404,35 гривень або на 17 %.

Цьогоріч місцеві бюджети Луганщини отримали понад 2 мільйони від ліцензування алкоголю та тютюну

За січень-лютий 2019 року казна Луганської області поповнилася на 2 млн 68 тис. гривень від плати за ліцензії на право торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Слід зазначити, що станом на березень на Луганщині здійснюють діяльність 1399 суб’єктів господарювання, які мають ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами. З них 1269 суб’єктів отримали ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та 1060 суб’єктів отримали ліцензії на роздрібну торгівлю тютюновими виробами.

Актуальний коментар: Сергій Філь доручив терміново створити на Луганщині радіопояс національного мовлення

Протидія інформаційному втручанню РФ на Луганщині триває. Як відомо, напередодні виборів Президента України ворогом збільшено кількість передавачів телевізійного сигналу уздовж кордону з Луганською областю.

Інформація про особисті виїзні прийоми громадян головою обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації та його заступниками у березні-квітні 2019 року

Графік особистого виїзного прийому громадян головою обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації та його заступниками у березні-квітні 2019 року.

Посада особи, що здійснює особистий виїзний прийом

Місто/район, у якому проводитиметься особистий виїзний

прийом

Дата особистого виїзного прийому