Архів новин

22 марта 2019

Ініціатива «Допомога Схід» реалізована у Тошківці

Лікарі амбулаторії загальної практики – сімейної медицини № 2 у прифронтовій Тошківці надають медичну допомогу майже п’яти тисячам дорослих та близько 500 дітей із цього селища міського типу та прилеглих населених пунктів поблизу лінії розмежування.

На Луганщині визначені пріоритети соціального захисту громадян на 2019 рік

Підсумки реалізації пріоритетних напрямів у 2018 році та основні завдання на 2019 рік розглянуто під час засідання колегії Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації.

У заході взяла участь заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

Під час колегії визначені головні напрями роботи для покращення  соціального захисту громадян.

Зокрема, сприяння зайнятості населення Луганської області. А саме, забезпечення ефективної дії механізмів легалізації зайнятості та погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах.

Не перевищено епідемпоріг захворюваності на ГРВІ та грип (- 46,87 %) в області

За дванадцятий тиждень 2019 року, станом на 22 березня, епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) та грип у Луганській області не перевищено (- 46,87 %).

При епідемічному пороговому рівні 55,8 захворюваність склала 29,6 на 10 тисяч населення. 

Усього в області за тиждень на ГРВІ захворіло 2088 осіб, з них 1390 (66,6 %) дітей віком до 14 років.

Госпіталізовано 100 хворих, у тому числі 68 дітей віком до 14 років.

З початку епідемічного сезону в області проти грипу щеплено 2263 особи.

На Луганщині відновлюють знищений війною ліс

Працівники Луганської обласної державної адміністрації – обласної військово-цивільної адміністрації спільно з представниками Луганського обласного управління лісового та мисливського господарства взяли участь у Всеукраїнській акції «Майбутнє лісу – у твоїх руках».

Сьогодні, 22 березня, у рамках акції на території Сєвєродонецького лісо-мисливського господарства було висаджено п’ять тисяч сіянців сосни. Таким чином відновлено черговий гектар лісу, що постраждав від пожежі внаслідок бойових дій у 2014-2015 роках.

До заходу долучилися понад 50 працівників ОДА.

З 1 квітня вступають в дію нові будівельні норми щодо інклюзивності будівель

1 квітня 2019 року набирають чинності нові державні будівельні норми щодо обов’язкового створення безбар’єрного простору в Україні для маломобільних груп населення – ДБН В.2.2-40:2018 «Будинки і споруди. Інклюзивність будівель і споруд. Основні положення».

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на Форумі Асоціації міст України із сталого розвитку територіальних громад.

В області створять робочу групу, яка координуватиме будівництво об’єктів «зеленої» енергетики

Про це заявив сьогодні, 22 березня, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко під час зустрічі з делегацією з Канади.

«Проект, який реалізовуватиметься на Луганщині за підтримки канадців, є стратегічно важливим для нашої області, – наголосив він. – У зв’язку з військовою агресією РФ та бойовими діями ми відокремлені від Об'єднаної енергетичної системи України. Тому для нас дуже важливо реалізувати проект в енергетичній галузі».

Юрій Клименко подякував Уряду Канади та усьому канадському народу за підтримку України у цей важкий час.

На Попаснянщині планується будівництво спортивного дитячо-юнацького комплексу

У Попаснянській загальноосвітній школі № 24 відбулась зустріч представників райдержадміністрації із громадськістю та батьками учнів.

Мета заходу – ознайомити учасників з проектом національно-патріотичного виховання, який передбачає реконструкцію будівлі школи №24 та будівництва на пришкільній території спортивного дитячо-юнацького комплексу.

Під час заходу голова Попаснянської райдержадміністрації Сергій Шакун разом із проектантами презентував основні етапи проекту.

Так, було повідомлено, що розпочнеться проект з капітального ремонту будівлі освітнього закладу.

Модернізація, відповідальний власник, енергоефективність – три стратегічні завдання житлово-комунального господарства області

На засіданні колегії Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації підбито підсумки роботи за минулий рік та окреслено пріоритетні напрями подальшої діяльності.              

Участь у заході взяв заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Встановлено розміри та порядок виплати щорічної разової грошової допомоги до 5 травня у 2019 році

Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Деякі питання виплати у 2019 році разової грошової допомоги, передбаченої законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань».

Як голосувати переселенцям і виборцям, виборча адреса яких відноситься до тимчасово окупованої території України

Громадяни України, які проживають на тимчасово окупованій території України (частина третя статті 8 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України»), а також внутрішньо переміщені особи (стаття 8 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб») мають право реалізувати своє право голосу на виборах Президента України шляхом зміни місця голосування без зміни виборчої адреси.