Архів новин

13 марта 2019

Актуальний коментар: на Луганщині поширюється мовлення українських телеканалів

Луганською філією Концерну радіозв'язку, радіомовлення і телебачення поновлено мовлення низки телеканалів. Зокрема, у Біловодському районі, Лисичанську та Старобільську.

Про це повідомив директор Департаменту масових комунікацій облдержадміністрації Олександр Костенко.

Знаки пошани «Захиснику Луганщини» отримали добровольці-ветерани ЗСУ

Сьогодні, 13 березня, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко взяв участь в урочистостях з нагоди Дня українського добровольця, які відбулися у Старобільську.

Він разом з учасниками заходу, які приїхали з різних куточків Луганщини, поклав квіти до пам’ятного знака воїнам, загиблим за незалежність України, та до Каменя Пам’яті.

У Попаснянському краєзнавчому музеї відкрили тематичну виставку «Вони для нас виборюють життя»

Виставка присвячена Дню українського добровольця, який відзначається 14 березня.

Саме в цей день 2014 році на полігоні в Нових Петрівцях більше 500 бійців самооборони Майдану почали підготовку до участі в боротьбі за суверенітет і територіальну цілісність України.

Добровольці першими виступили проти російського агресора. Вони справжні патріоти держави, самовідданні та небайдужі до майбутнього України та до долі своїх дітей.

Тематична виставка «Вони для нас виборюють життя» триватиме до кінця березня.

На блокпості в районі проведення операції Об’єднаних сил затримано бойовика збройних формувань РФ

12 березня на одному з блокпостів в районі проведення операції Об’єднаних сил працівниками Національної поліції України зі складу ОС затримано бойовика 4 окремої мотострілецької бригади 2 АК окупаційних військ громадянина Б.

Він після підготовки у місті Бєлгород РФ вступив до російських окупаційних військ й брав участь у бойових діях проти українського народу.

Наразі із громадянином Б. проводяться слідчі дії правоохоронними органами Об’єднаних сил.

За інформацією ООС

Медична реформа в області, безумовно, має перспективу, – Рада регіонального розвитку

Під час другого засідання Ради регіонального розвитку Луганської області ректор ДЗ «Луганський державний медичний університет» Ігор Іоффе доповів про налагодження навчального процесу вишу після переміщення з тимчасово окупованої території та заходи щодо готовності до медичної реформи.

Землевпорядною службою Луганщини видано більше 31 тис. витягів з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки

Станом на березень Головним управлінням Держгеокадастру у Луганській області фізичним та юридичним особам видано 31079 витягів з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки.

Із цієї кількості 7955 витягів надано заявникам, які звернулися через Центри надання адміністративних послуг, і 23124 – через Публічну кадастрову карту у режимі онлайн.

Найбільше витягів з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки видано у Білокуракинському, Сватівському, Кремінському та Троїцькому районах.

Монетизація субсидій розпочалася вчасно і проходить планово

Розпочата з початку березня масштабна кампанія з монетизації субсидій на оплату житлово-комунальних послуг відбувається планово і без збоїв.

Як свідчать дані державного банку «Ощадбанк», з 12 березня почались виплати монетизованих субсидій через мережу банку. Зокрема, в перший день виплат через систему платежів «Швидка копійка» виплачено субсидій на суму 19,4 млн гривень, які були оформлені 11172 переказами. На карти зараховано 204 224 перекази на суму 333,4 млн гривень. Кампанія триває.

Упродовж двох місяців місцеві бюджети Луганщини отримали у розпорядження майже півмільярда гривень

За січень-лютий 2019 року до загального та спеціального фондів місцевих бюджетів мобілізовано 495 млн 303 тис. гривень.

Надходження доходів загального фонду місцевих бюджетів Луганщини склали 486 млн 363 тис. гривень податків та зборів. Це на 18 % або на 74,3 млн гривень більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Зростання надходжень досягнуто з усіх бюджетоутворюючих податків. Зокрема, за результатами наповнення бюджетів громад 337,8 млн гривень отримано за рахунок сплати податку на доходи фізичних осіб, що у порівнянні з минулим роком більше на 51,4 млн гривень.

15 березня 2019 року – 80 років з дня проголошення незалежності Карпатської України

В ніч на 15 березня 1939 року у місті Хуст була проголошена незалежність Карпатської України на чолі якої став Августин Волошин. Цього ж дня було ухвалено перший конституційний закон, у якому задекларовані назва нової держави, форма політичного устрою (парламентська республіка), державна мова (українська), прапор (синьо-жовтий), герб (тризуб) і гімн («Ще не вмерла Україна»).

Луганщина – перша область в Україні, яка створила обласну молодіжну раду нового зразка

У Сєвєродонецьку відбулись установчі збори з формування складу Луганської обласної молодіжної ради. 

«Для влади є важливою діяльність обласної молодіжної ради. Цей консультативно-дорадчий орган дає можливість молоді напряму взаємодіяти з обласною владою у вирішенні важливих для них питань, пов’язаних як із втілення молодіжних ініціатив, так і з розвитком молодіжної активності в цілому. Маючі оновлений склад обласної Ради, впевнена, ми зробимо ще більше у напрямі розвитку молодіжної політики», – зазначила заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, звертаючись до присутніх.

Майже 500 нових суб’єктів господарювання зареєстровано на Луганщині з початку року

Станом на 1 березня поточного року на обліку у фіскальних органах ДФС Луганщини перебувають 110 тис. 807 платників.

Із них: 40 тис. 323 – це юридичні особи та 70 тис. 484 – фізичні особи-підприємці і фізичні особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність.

Із загальної кількості платників податків 2 тис. 182 юридичні особи та 240 фізичних осіб – підприємців зареєстровано платниками податку на додану вартість.

Також за останні два місяці взято на облік 82 юридичні особи та 402 фізичні особи-підприємця.