Архів новин

11 марта 2019

Віталій Курило запропонував створити в Луганській області вільну економічну зону

Енергетична безпека та відновлення дорожньо-транспортної інфраструктури – такі пріоритети для розвитку Луганщини визначив народний депутат України Віталій Курило під час свого виступу на другому засіданні Ради регіонального розвитку Луганської області.

Працює он-лайн будинок юстиції з надання послуг

З 2016 року Міністерством юстиції України запроваджено роботу електронного сервісу «Он-лайн будинок юстиції» (https://online.minjust.gov.ua/), за допомогою якого можливо отримати послуги в режимі он-лайн, не відвідуючи державного органу, та маючи лише доступ до мережі Інтернет.

Переваги користування Он-лайн будинком юстиції:

- зручність;

- доступність;

- цілодобовість;

- спрощена процедура отримання послуг;

- інформативність.

Послуги Он-лайн будинку юстиції:

У 2018 році кількість застрахованих осіб в області збільшилася на 6 %

Заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик провела сьогодні, 11 березня, розширене засідання міжвідомчої робочої групи з питань легалізації зайнятості.

Відкриваючи захід, вона повідомила, що за підсумками 2018 року в області збільшилася кількість застрахованих осіб на 6 % (із 127 тис. працівників до 135 тис.).

Цьому сприяла масштабна інформаційно-роз’яснювальна робота у другій половині минулого року.

Майже мільярд гривень податків і зборів перерахували платники Луганщини до зведеного бюджету держави

У січні-лютому 2019 року на Луганщині до зведеного бюджету країни сплачено 891,2 млн гривень. Це на 128,8 млн гривень більше, ніж за два місяці минулого року.

Зокрема, до державної скарбниці перераховано 395,9 млн гривень. У порівнянні з показниками за минулий рік надходження зросли на 55,9 млн гривень.

Жінки Луганщини отримали державні нагороди

Відповідний Указ №58/2019 підписав Президент України Петро Порошенко.

За значний особистий внесок у соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, захист державного суверенітету і територіальної цілісності України, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм відзначено багатьох українок. Серед них і жителі нашої області.

Документ про отримання повної загальної середньої освіти матиме іншу назву, а також стане доступнішим для осіб із порушенням зору

Українські школярі відтепер отримуватимуть після 4-го класу свідоцтво про здобуття початкової освіти, після 9-го – свідоцтво про здобуття базової середньої освіти, а після завершення школи в 11-му (12) класі – свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти. Відповідну постанову прийнято під час засідання Кабінету Міністрів України.

Щоб усі ці документи були доступні й для осіб з порушеннями зору, їх почнуть виготовляти з використанням шрифту Брайля.

У березні в повному обсязі профінансовані соціальні виплати сім’ям з дітьми

У березні відповідна сума склала 70.171,4 тис. гривень, що становить 100,0 % від потреби у таких виплатах на поточний місяць.

Не перевищено епідемпоріг захворюваності на ГРВІ та грип (- 45,14 %) в області

За десятий тиждень 2019 року епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) та грип у Луганській області не перевищено (- 45,14 %).

При епідемічному пороговому рівні 55,8 захворюваність склала 30,6 на 10 тисяч населення. 

Усього в області за тиждень на ГРВІ захворіло 2156 осіб, з них 1460 (67,7 %) дітей віком до 14 років.

Госпіталізовано 107 хворих, у тому числі 76 дітей віком до 14 років.

За цей період зареєстровано три випадки захворювання на грип: один у місті Рубіжне та два у Попаснянському районі.

Увага! Оголошення

14 березня 2019 року в облдержадміністрації відбудеться засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Місце проведення:  м. Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, 2-й поверх, зал засідань.

Початок  15:00.

Дві об’єднані територіальні громади з Луганщини отримали комплекти обладнання енергоменеджерів

Загалом такі комплекти отримали 30 ОТГ. Серед них Білокуракинська та Троїцька.

Вони є учасниками ініціативи «Розумний енергетичний менеджмент в ОТГ». Кожен комплект складається з фахових інструментів для вимірювання технічних параметрів енергоефективності та є необхідним для роботи енергоменеджера.

Ініціатива «Розумний енергетичний менеджмент в ОТГ» впроваджується за дорученням Програми «U-LEAD з Європою» проектом GIZ «Енергоефективність у громадах ІІ» з вересня 2018 року та триватиме до кінця 2019 року.