Архів новин

27 марта 2019

Сергій Філь подякував військовим за мир на Луганщині

Виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації –керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь разом із заступником голови Юрієм Клименком відвідали військовослужбовців 25-ї окремої повітрянодесантної бригади, які несуть службу поблизу м. Щастя.

Очільник області поспілкувався з бійцями та від імені всієї Луганщини подякував за захист української землі.

Аграрії Луганщини готуються до весняно-польових робіт

Про стан підготовки та проведення комплексу весняно-польових робіт обговорено під час наради в режимі skype-конференції з питань комплексу весняно-польових робіт та програм державної підтримки.

Захід відбувся під головуванням заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Володимира Топчія.

Також розглядалися питання реалізації програм державної підтримки аграрного сектору та укладання форвардних контрактів ПАТ «Аграрний фонд».

Розпочався ремонт автодороги Щастя-Широкий

Виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь разом із заступником голови Юрієм Клименком ознайомилися з початком ремонтних робіт на автошляху Т-13-09 Щастя – Широкий.

«У перші теплі дні було розпочато роботу на дорозі, що з’єднує КПВВ «Станиця Луганська» з містом Щастя. Цією «дорогою життя» щодня їдуть тисячі людей, які перетинають лінію розмежування, тому вона на сьогодні найважливіша для Луганської області», – зазначив очільник області.

На Луганщині відновлюватимуть будинки культури

Підтримка української культури в Луганській області має стратегічне значення. На цьому наголосила заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Ольга Лішик, коментуючи План перспективного розвитку Луганської області на 2019-2021 роки.

Медики Луганщини взяли участь у форумі «Школа сімейного лікаря»

За ініціативи Президента України Петра Порошенка у  Києві відбувся форум «Школа сімейного лікаря», в якому взяли участь 22 професіональних спікера, 700 сімейних лікарів, представники всіх нових амбулаторій загальної практики сімейної медицини з 23 областей України.

Участь у заході взяли заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко та в.о. директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Інна Фесенко.

Уряд підтримав ініціативу Міністерства економічного розвитку і торгівлі та скасував Книгу відгуків та пропозицій

Постановою від 6 березня 2019 року № 168 Кабінетом Міністрів України внесені зміни до Порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування на ринку споживчих товарів, які виключають обов’язкове ведення Книги відгуків та пропозицій суб’єктами господарювання у сфері торгівлі і ресторанного господарства. 

Громадам Луганщини допоможуть у пошуках інвесторів

Відповідний Меморандум про співпрацю підписали Асоціація органів місцевого самоврядування Луганської області та ПАТ «Українська інноваційна компанія».

«Його реалізація стане у нагоді органам місцевого самоврядування, розширить доступ територіальних громад до соціальних програм, пошуку інвесторів для подолання негативних соціально-економічних наслідків російської агресії», – запевнив виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування Луганської області Сергій Тихоновський.

Здійснений у березні перерахунок дозволив збільшити пенсії для майже 9 млн українців

Завдяки Урядовій пенсійній реформі вже у жовтні 2017 року близько 10 млн пенсіонерів отримали збільшення розміру пенсії в залежності від низки факторів – у тому числі від небезпеки умов праці та стажу. У 2018 році збільшення пенсій отримали військові пенсіонери. Другу хвилю підвищення військовим пенсіонерам Уряд здійснив у січні 2019 року. Відтак, середній розмір пенсій військовослужбовців склав 4682 гривень.

У березні відбувся новий перерахунок, який надалі проходитиме в автоматичному режимі за сталою формулою.

Увага! Оголошення

03 квітня 2019 року в облдержадміністрації відбудеться засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.
Місце проведення:  Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, 2-й поверх, зал засідань.

Початок  15:00.

З 2020 року всі іноземні студенти після 1 курсу будуть здавати ЗНО з мови навчання

Цьогоріч восени відбудеться перший пробний іспит – ЗНО з мови навчання для іноземних студентів після закінчення першого курсу в українських вишах.

Це буде пілотний проект, в якому візьмуть участь не всі заклади вищої освіти. Але вже з 2020 року ЗНО з мови навчання будуть здавати усі іноземні студенти після закінчення 1 курсу. Цим питанням опікується Український центр оцінювання якості освіти. Після проходження ЗНО іноземний студент отримуватиме сертифікат про складання іспиту, який дає право йому продовжувати навчання на другому курсі».

Монетизовані субсидії у березні отримали 3,4 млн домогосподарств

Монетизовані субсидії для оплати житлово-комунальних послуг у березні отримали 3,4 млн домогосподарств, а загальна сума виплат склала 5,7 млрд гривень.