Архів новин

18 марта 2019

Оголошено про продовження конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку на 2019 та 2020 роки

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко провів засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

На засіданні обговорено стан розгляду комісією при Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Переліку з 36 інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що фінансувалися за рахунок ДФРР у попередні роки.

У Сєвєродонецьку обговорили розвиток комунікаційної сфери, ЗМІ та співпрацю з міжнародними організаціями у контексті соціальної згуртованості

За участі керівництва Луганської облдержадміністрації, представників Міністерства інформаційної політики України, місцевого самоврядування, журналістів та громадських активістів за ініціативи Програми розвитку ООН в Україні у Сєвєродонецьку відбулося засідання «круглого столу» на тему «Основні тенденції розвитку комунікаційної сфери, ЗМІ та співпраця з міжнародними організаціями в контексті соціальної згуртованості в Луганській та Донецькій областях».

Обласна влада звернеться до Прем’єр-міністра та РНБО щодо ситуації з можливим знеструмленням шахт на Луганщині

Це одне з рішень, прийнятих за підсумками сьогоднішнього засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, яке провів заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

 Він поінформував, що на адресу облдержадміністрації та вугільних підприємств надійшло повідомлення від компанії ДПЗД «Укрінтеренерго» про можливе припинення постачання електричної енергії на шахти ДП «Первомайськвугілля» та ПАТ «Лисичанськвугілля».

Міністерство у справах ветеранів підтримає роботу реабілітаційних центрів, – Ірина Фріз

Міністр у справах ветеранів Ірина Фріз, перебуваючи з робочим візитом у Луганській області, відвідала Центр відновлювального лікування та реабілітації ветеранів війни, що розташований у м. Рубіжне.

У центрі, зокрема, міністр ознайомилася з роботою інформаційно-аналітичного відділу, системою електронного обігу медичної документації ветеранів, роботою кабінетів функціональної діагностики, голкорефлексотерапії, унікального у своєму роді фізіотерапевтичного кабінету, роботою медичних психологів.

Місцеві громади Луганщини отримали від спрощенців 77,3 млн гривень єдиного податку

Така сума надійшла від суб’єктів господарювання протягом січня - лютого 2019 року.

Основна частина надходжень єдиного податку, а це 42,9 млн гривень, сплачена фізичними особами-підприємцями, які працюють на спрощеній системі оподаткування, та сільськогосподарськими товаровиробниками – 27,4 млн гривень.

У порівнянні з показниками за зазначений період 2018 року надходження єдиного податку збільшились на 8,5 млн гривень, або більш ніж на 12,3 %.

Стратегічна гуманітарна ініціатива генерал-лейтенанта Сергія Наєва «Допомога Схід» продовжує допомагати

Нижнянський обласний психоневрологічний інтернат, що у Попаснянському районі на Луганщині, знаходиться всього за кілька кілометрів від лінії зіткнення. Відтак, 155 важкохворих людей, які проживають у цьому закладі, і 28 із яких ніколи не підіймаються з ліжка, стали заручниками війни. Адже російські найманці попри існуючі норми міжнародного права продовжують обстрілювати мирні населені пункти Луганщини. Але українські військові сьогодні не тільки боронять рідну землю від російсько-окупаційних військ, а ще й піклуються про цивільне населення, людей, які мешкають у зоні безпеки.

Ракетний аргумент Об’єднаних сил

Відповідно до Мінських домовленостей, яких Україна послідовно дотримується, таке озброєння, як тактичні ракетні комплекси «Точка У», знаходяться у районах відведення на великій відстані від лінії зіткнення. Адже дальність ведення вогню такого ракетного комплексу складає 120 кілометрів.

Втім, проведені нещодавно тренування в одному з ракетних підрозділів, що входить до складу Об’єднаних сил, довели, що для українських ракетників немає нічого неможливого: вони здатні швидко вийти у завданий район, розгорнутися у бойовий порядок та виконати пуск ракет по цілям.

Перші послуги з державної реєстрації актів цивільного стану розпочато у Старобільському ЦНАПі

Відтепер громадяни цього району мають можливість в Центрі отримувати дві послуги. А саме, державні реєстрації шлюбу або розірвання шлюбу, сім’ї які не мають дітей.

Участь у відкритті цих послуг взяли керівництво Старобільського району та Головного територіального управління юстиції у Луганській області.

 

 

Підписано Меморандум про співпрацю між Луганською облдержадміністрацією та Міністерством у справах ветеранів України

Відповідний документ сьогодні, 18 березня, у Сєвєродонецьку підписали виконуючий обов′язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь та Міністр у справах ветеранів України Ірина Фріз.

«Упевнена, що в рамках цього Меморандуму співпраця щодо сприяння побудови комунікацій і вирішення питань, які стосуються ветеранів, буде посилена», – зазначила Міністр.

Президент увів у дію рішення РНБО про реформування оборонно-промислового комплексу та підвищення прозорості виконання державного оборонного замовлення

Президент Петро Порошенко підписав Указ, яким увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від б березня 2019 року «Про реформування оборонно-промислового комплексу та підвищення рівня прозорості виконання державного оборонного замовлення».