Архів новин

19 марта 2019

Луганська область має унікальний досвід залучення інвестицій, – Сергій Філь

Виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь відвідав клініко-діагностичний центр «Фармбіотест», що розташований у м. Рубіжне. Під час перебування на підприємстві очільник області ознайомився з роботою лікувального-діагностичного центру, біоаналітичної лабораторії, відділом досліджень та поспілкувався з працівниками.

Пункт пропуску у Станиці Луганській працює у штатному режимі

КПВВ «Станиця Луганська» продовжує працювати за затвердженим раніше графіком. Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Як голосувати переселенцям і виборцям, виборча адреса яких відноситься до тимчасово окупованої території України

Громадяни України, які проживають на тимчасово окупованій території України (частина третя статті 8 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України»), а також внутрішньо переміщені особи (стаття 8 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб») мають право реалізувати своє право голосу на виборах Президента України шляхом зміни місця голосування без зміни виборчої адреси.

Загальний бюджет Біловодської громади у 2018 році склав майже 252 мільйони, – брифінг

Про це на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації заявив Біловодський селищний голова Едуард Олєйніков.

Доповідаючи про соціально-економічний розвиток Біловодської громади, він нагадав, що ця об’єднана територіальна громада є єдиною в області, яка утворена у межах усього району.

Загальний бюджет громади у 2018 році склав майже 252 млн гривень.

Завдяки пильності військовослужбовців на спостережному посту на лінії зіткнення затримано порушника

 У районі відповідальності окремої мотопіхотної бригади, яка виконує бойові завдання у складі оперативно-тактичного угруповання «Північ», при спробі перетину лінії розмежування з боку тимчасово непідконтрольної уряду України території, військовослужбовцями поблизу наших позицій затримано порушника.

При огляді документів виявилось, що затриманий є неодноразово засудженим громадянином України.

Затриманого передано відповідним правоохоронним органам.

За матеріалами ООС

Оголошено проведення конкурсу проектів культурного обміну між Львівською та Луганською областями

Луганська обласна державна адміністрація – обласна військово-цивільна адміністрація оголошує проведення конкурсу з визначення проектів культурних обмінів між Львівською та Луганською областями, на реалізацію яких виділяються кошти з обласного бюджету.

Продовжено конкурсний відбір інвестиційних програм і проектів, які можуть реалізовуватись за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2019 році

Відповідно до Порядку підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18.03.2015 № 196 (зі змінами) регіональна комісія з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, оголошує продовження конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонально

Луганщина долучилася до проекту OpenMarket.Вугілля

Виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь взяв участь у презентації системи OpenMarket ДП «СЕТАМ», що відбулося сьогодні, 19 березня у Сєвєродонецьку. У заході також взяв участь генеральний директор Державного підприємства «СЕТАМ» OpenMarket Віктор Вишньов.

Очільник області привітав запуск проекту на території Луганщини.

На Луганщині вжиті заходи з підготовки до пропуску весняного водопілля

Сьогодні на апаратній нараді в облдержадміністрації розглянуто стан готовності місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади до пропуску весняного льодоходу, повені та паводку у 2019 році.

Провів нараду виконуючий обов′язки голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь.

По вищеназваній темі доповів начальник управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації Володимир Мирошниченко.

До 1 травня триватиме прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка

Державний комітет телебачення і радіомовлення України оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності.

До 1 травня 2019 року приймаються нові оригінальні публіцистичні твори у галузі інформаційної діяльності, що сприяють утвердженню історичної пам’яті народу, його національної свідомості та самобутності, спрямовані на державотворення і демократизацію українського суспільства. Твори мають бути опубліковані (оприлюднені) у завершеному вигляді протягом останніх трьох років, але не пізніше як за півроку до їх висунення.

Розвідники напоготові завжди

Розвідники мають бути в постійній бойовій готовності, а тому щоденні тренування – норма.

За легендою чергових занять, спостережний пост виявив переміщення противника. Командир розвідзагону віддав групі наказ на дорозвідку об’єкта.

Вивчивши дії ворога, його озброєння та кількість бойовиків, розвідники здійснили напад на контрольований ворогом об’єкт. Після бойового зіткнення одного ворога захоплено, а решту умовно знищено.

За інформацією ООС

Відомі українські письменники 21 та 22 березня завітають до Луганщини

У рамках проекту «Схід читає» у чотирьох містах області відбудуться літературні зустрічі з відомими українськими письменниками: Юлією Ілюхою, Олегом Короташем, Галиною Крук й Машею Сердюк.

Спочатку письменники завітають до Золотого. Жителі цього міста мають змогу поспілкуватися з ними у Будинку культури шахти «Карбоніт» (вул. Медична, 8) о 12:00.

Також, цього ж дня відбудуться дві зустрічі у м. Попасна. А саме: у районному Будинку культури (вул. Миру, 136) о 15.00 та районній центральній бібліотеці (вул. Первомайська, будинок 5а) о 16.00.