Архів новин

04 марта 2019

Обговорюємо плани перспективного розвитку Луганщини: Сергій Філоненко

Завдяки децентралізації громади отримали інфраструктурне зростання та можливість визначати шляхи розвитку свої територій. Таку думку висловив депутат Біловодської селищної ради Сергій Філоненко, коментуючи План перспективного розвитку Луганської області на 2019-2021 роки.

Визначені завдання обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі на поточний рік

Сьогодні в облдержадміністрації відбулося засідання наглядової ради КП «Луганський обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі».

На засіданні зі своїми доповідями виступили голова наглядової ради, народний депутат України Віталій Курило, в.о. начальника управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Михайло Івасішин та в.о. генерального директора фонду Олексій Ілюшин.

Командування Об'єднаних сил аналізує підсумки діяльності проведення операції

Сьогодні, 4 березня, в Об’єднаному командному пункті під керівництвом Командувача Об’єднаних сил генерал-лейтенанта Сергія Наєва відбулося засідання «круглого столу», під час якого детально проаналізовано хід бойової діяльності, підготовки штабів та військових частин, реалізацію гуманітарних проектів, а також виконання всього спектру завдань операції Об’єднаних сил за лютий 2019 року – десятий місяць від початку проведення ООС.

У містах і районах області: в Попаснянському ЦНАПі видано перші паспорти

У Центрі надання адміністративних послуг при Попаснянській райдержадміністрації відбулася видача перших паспортів.

Документи отримали чотири молоді людини, які звернулися за послугою 22 січня. 

Це вже п’ятий Центр на Луганщині, який надає послуги з оформлення та видачі паспортів, а також перший ЦНАП при райдержадміністрації, в якому запроваджено таку послугу. 

Спецпризначенці завжди напоготові

Військовослужбовці підрозділів спеціального призначення, які виконують бойові завдання в районі проведення операції Об’єднаних сил, постійно вдосконалюють свою майстерність.

Щотижня спецпризначенці практикуються у стрільбі з різної стрілецької зброї та гранатометів, в інженерно-саперній справі, тактичній медицині, а також постійно підтримують фізичну форму.

Крім того, бійці спецназу розробляють сценарії можливого контакту з противником, тренуються діяти командою в тій чи іншій ситуації.

Важливо: понад 307 тисячам жителів області автоматично перераховані пенсії

З 1 березня 2019 року відбувся автоматичний перерахунок пенсій. Формула розрахунку враховує страховий стаж, рівень заробітної плати, яку отримував пенсіонер, і рівень середньої заробітної плати по країні, що застосовується для розрахунку заробітку при обчисленні пенсії – саме зі збільшенням цього показника і зростатиме загальний розмір пенсії. Показник середньої заробітної плати зріс на 17 % - з  3764,40 гривень до 4404,35 гривень.