Архів новин

14 марта 2019

Обговорено правові та організаційні засади здійснення протимінної діяльності в Україні

Сьогодні, 14 березня, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко взяв участь у регіональному засіданні «круглого столу», присвяченому ролі органів місцевої влади у заходах з протимінної діяльності відповідно до Закону України «Про протимінну діяльність в Україні».

Також були присутні Посол, Координатор проектів ОБСЄ в Україні Генрік Вілладсен та представники посольств Словаччини, Словенії та Хорватії.

Юрій Прокопенко: місто Кремінна увійшло в десятку лідерів по залученню інвестиційних коштів

Про досвід роботи Кремінської міської ради та перспективи його подальшого розвитку розповів міський голова Юрій Прокопенко під час другого засідання Ради регіонального розвитку Луганської області.

Він зазначив, що за оцінкою Асоціації малих міст України Кремінна увійшла в десятку лідерів по залученню інвестиційних коштів в соціально-економічний розвиток міста.

Починаючи з 2016 року, завдяки міжнародній підтримці у Кремінній поступово відновлюється інфраструктура.

Звернення Президента з нагоди Дня українського добровольця

Шановні воїни!

Дорогі добровольці!

Як Президент, як Верховний Головнокомандувач щиро вітаю вас із Днем українського добровольця!

Цей день нагадує нам про нещодавні, але вже історичні події, учасниками яких ми з вами були і є. У лютому 2014 країна перебувала в травматичному шоці від брутального розстрілу Небесної сотні. Але вірилося, що найстрашніше вже позаду. Попереду ж, думалося, – мир і відродження демократичної, європейської, української України.

На Луганщині стартує обласний огляд-конкурс майстрів мистецтв та аматорів народної творчості

Обласний огляд-конкурс майстрів мистецтв та аматорів народної творчості Луганської області «Луганщина – світанок України» продовжує крокувати містами та районами нашої області.

Цьогоріч гасло огляду-конкурсу – «З вірою в майбутнє».

Так, вже 15 березня огляд-конкурс гостинно зустрічатимуть у себе Старобільський та Новопсковський райони, Чмирівська та Новопсковська об’єднані територіальні громади.

А 16 березня його радо прийматиме Троїцький район та Троїцька об’єднана територіальна громада.

Уряд збільшує підтримку багатодітних родин

На засіданні Кабінету Міністрів України 13 березня ухвалено рішення запровадити з квітня виплату додаткової допомоги багатодітним сім’ям. Це черговий крок Уряду, спрямований на підтримку родин з дітьми та збільшення народжуваності в країні.

З квітня багатодітні родини отримуватимуть щомісяця 1700 грн від держави на третю, четверту і кожну наступну дитину до досягнення нею 6-ти років. Допомога призначатиметься і виплачуватиметься органами соцзахисту населення за місцем проживання родини. Її отримають майже 160 тисяч дітей з багатодітних сімей.

Оголошено проведення відкритого конкурсу-захисту проектів освітнього обміну між Луганською та Львівською областями

Конкурсна комісія конкурсу з визначення проектів освітнього обміну між Луганською та Львівською областями, на реалізацію яких виділяються кошти з обласного бюджету,  інформуємо, що 18  березня  2019 року об 11.00  у Департаменті освіти і науки облдержадміністрації за адресою:  вул. Вілєсова, 10  (2-й поверх, актова зала), місто Сєвєродонецьк, Луганська область)  відбудеться відкритий захист проектів.

Порядок захисту:

- час виступу – до 3 хвилин.

- наявність презентації ( не обов’язково).

- час на відповідні питання – до 5 хвилин.

Платники Луганщини перерахували до бюджету понад 442 млн гривень ЄСВ

У січні-лютому 2019 року підприємства та підприємці Луганщини сплатили до бюджету 442,3 млн гривень єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Станом на 1 березня 2019 року понад 24 тис. платників області сплачують єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Серед них: майже 16 тис. 350 фізичних осіб-підприємців, 7 тис. 421 роботодавець та 269 фізичних осіб, які добровільно беруть участь у соціальному страхуванні.

Реформування закладів первинної ланки системи охорони здоров’я Луганщини визнано задовільним

Заступник голови Луганської облдержадміністрації Геннадій Іваненко взяв участь у черговому засіданні колегії Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації.

На порядку денному розглянуто низку питань. Зокрема, реформування системи охорони здоров’я області на рівні закладів первинної ланки, будівництво сільських лікарських амбулаторій та  КЗ «Біловодська центральна районна лікарня».

Учасники колегії позитивно оцінили досвід спеціалістів  Біловодської центральної районної лікарні щодо реформування закладу у комунальне неприбуткове підприємство.

На місцях отримано 4.128,9 тис. гривень держсубвенції на дітей-сиріт

Місцеві бюджети Луганської області отримали з державного бюджету субвенцію на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Станом на сьогодні з державного бюджету до обласного бюджету надійшло 4.128,9 тис. гривень вищезазначеної субвенції, яка в повному обсязі профінансована на рахунки відповідних місцевих  бюджетів області.

День українського добровольця – день сміливих і мужніх захисників України

У лютому-березні 2014 року почалась боротьба українського народу за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави.

Тоді російський агресор захопив Крим, почав дестабілізувати і  провокувати ситуацію на сході України. Згодом, розпочались бойові дії та вторгнення ворога на нашу територію.

Першими на захист української держави стали добровольці. Вони брали участь у найтяжчих бойових операціях у Дебальцевому, Іловайську та Мар’їнці, визволяли міста Щастя, Сєвєродонецьк та Рубіжне, обороняли Луганський та Донецький аеропорти.