Прес-центр28 березня 2019, 10:03

Сергій Філь тримає на контролі будівництво амбулаторій

Виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь тримає на особистому контролі хід будівництва лікарських амбулаторій на Луганщині.

Так, очільник області перевірив стан виконання робіт у Кремінській амбулаторії №2. Будівництво знаходиться на завершальному етапі: тривають останні внутрішні оздоблювальні роботи, а також благоустрій прилеглої території. Незабаром туди буде завезено меблі, комп’ютерне та медичне обладнання.

Загальна вартість будівництва складає 5,3 млн грн, кошти виділено з державного, обласного та місцевого бюджетів.

«Нова амбулаторія у Кремінському районі – це одна з 11, що будуються на Луганщині у рамках програми Президента Петра Порошенка «Доступна медицина». Ситуація у сільських закладах охорони здоров’я поступово змінюватиметься, і ми докладаємо максимум зусиль, щоб цей процес пришвидшити», – прокоментував Сергій Філь.

Заклад буде облаштовано відповідно до табеля оснащення, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 26.01.2018 №148, зокрема кардіографом, тонометром, глюкометром, а також гематологічним та біохімічним аналізаторами для експрес-аналізу крові.

В амбулаторії №2, що розташована по вулиці Медовій, первинну медико-санітарну допомогу надаватимуть два лікаря. Передбачається, що вони зможуть приймати 30 пацієнтів на день.

Типовим проектом будівництва передбачено кабінети лікарів, маніпуляційна, кабінет для щеплень, кімната для персоналу, просторі коридори та туалети. Будівля оснащена усіма засобами доступності для людей з інвалідністю.