Прес-центр21 березня 2019, 15:03

На громадській раді обговорено питання переселенців та склозавод «Пролетарій»

Сьогодні, 21 березня, за участю заступника голови облдержадміністрації Геннадія Іваненка відбулось чергове засідання громадської ради при облдержадміністрації.

На заході було розглянуто низька питань. Зокрема, забезпечення житлом і роботою внутрішньо переміщених осіб та ситуації на скляному заводі «Пролетарій» м. Лисичанськ.

Заступник начальника управління – начальник відділу містобудування та архітектури управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Михайло Івасішин повідомив, що сьогодні розроблений проект Регіональної цільової програми житлового кредитування внутрішньо переміщених осіб та членів їх сімей на 2019-2021 роки.

У свою чергу, представники громадськості поділилися власним досвідом участі у державній цільовій програмі будівництва (придбання) доступного житла.

На одностайну думку всіх присутніх членів громадської ради у розробці регіональних програм обов’язково повинна брати участь громадськість.

Також під час засідання обговорено ситуацію на склозаводі «Пролетарій». У громадських активістів ситуація щодо скляного заводу викликає занепокоєння, що це підприємство повторить участь інших підприємств Лисичанська.

Нагадаємо, у 2017 році ПАТ «Лисичанський склозавод «Пролетарій» було визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, що надало можливість припинення договору оренди ДП «Ордена Трудового Червоного Прапору державний скляний завод «Пролетарій». Згідно з розпорядженням Кабміну цілісний майновий комплекс ДП Ордена Трудового Червоного Прапору державний скляний завод «Пролетарій» було віднесено до сфери управління Мінекономрозвитку.

Як повідомив заступник директора Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації Артем Скаженик, проведена інвентаризація цього підприємства, є проблема з енергопостачанням, відсутнє фінансування тощо.

За результатами обговорення даного питання з метою розв’язання проблеми із склозаводом підготовлено та направлено звернення від імені громадської ради до Першого Віце-прем’єр-міністра України – Міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва.