Архів новин

11 февраля 2020

Єдиний день інформування населення присвятили питанням надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів за 2019 рік

До заходу у рамках ЄДІНО, організованому Департаментом масових комунікацій ОДА, долучилися представники її структурних підрозділів.

Головний спеціаліст служби у справах дітей ОДА Семен Терьошин розповів, що конфлікт на Сході країни позначився на долях багатьох людей. Особливо гостро його наслідки відчули діти, які мешкають на лінії розмежування та діти, які є вимушеними переселенцями. Саме тому для захисту дітей впроваджуються соціальні гарантії дітям, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

На Луганщині вперше відзначили Всесвітній тиждень гармонійних міжконфесійних відносин

У Луганському державному медичному університеті, що розташований у Рубіжному, з нагоди Всесвітнього тижня гармонійних міжконфесійних відносин, відбулась зустріч представників обласних управлінь та об’єднань релігійних організацій із студентською молоддю.

Слід зазначити, що на обласному рівні подібний захід відбувся вперше.

До участі були запрошені духовні лідери Луганщини.

В 2020 році ми збудуємо на Луганщині якісні та безпечні дороги, – Сергій Гайдай

Сьогодні, 11 лютого, перебуваючи в Києві, голова облдержадміністрації Сергій Гайдай узяв участь у стратегічній зустрічі «Зшити Україну: безпека, будівництво, фінансування», присвяченій дорогам України.

Під час заходу у Державному агентстві автомобільних доріг України Президент України Володимир Зеленський, зокрема, наголосив, що відбудова доріг є пріоритетом для української влади, тому 1 березня 2020 року розпочинається реалізація проєкту «Велике будівництво».

Інформація про результати конкурсного відбору на зайняття вакантної посади начальника Луганського обласного бюро судово-медичної експертизи

7 лютого 2020 року відбулось чергове засідання постійно діючої конкурсної комісії з проведення конкурсів на зайняття посад керівників закладів охорони здоров’я спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, стосовно конкурсного відбору на вакантну посаду начальника Луганського обласного бюро судово-медичної експертизи.

На засіданні було заслухано конкурсну пропозицію єдиного учасника конкурсного відбору Хамчича Євгена та проведено з ним співбесіду.

Сьогодні розпочала роботу гаряча лінія для осіб, які постраждали від домашнього насильства

Сервіс цілодобово доступний за номером 15-47. Дзвінки є безкоштовними зі стаціонарних та мобільних телефонів, анонімними та конфіденційними.

Оператор кол-центру не просто фіксує звернення чи переадресовує його до відповідних компетентних відомств, а й в онлайн-режимі може надавати психологічну допомогу потерпілим від насильства.

На «гарячій» лінії:

В Україні з березня розпочинається реалізація масштабного проекту будівництва доріг – Володимир Зеленський

Будівництво доріг є пріоритетом для української влади, тому 1 березня 2020 року розпочинається реалізація проекту «Велике будівництво», заявив Президент України Володимир Зеленський.

«Ми хочемо з’єднати якісним сполученням усі куточки нашої країни: Схід, Захід, Північ, Південь. Ми повинні посилити культурні та соціальні зв’язки, а також – зробити доступними важливі соціальні об’єкти: наші лікарні, дитячі садочки та опорні школи», – сказав Глава держави під час заходу «Зшити Україну: безпека, будівництво, фінансування» у Державному агентстві автомобільних доріг України.

Бронзову нагороду здобув легкоатлет Луганщини на всеукраїнській першості

У Сумах відбувся чемпіонат України з легкої атлетики серед юніорів.

Команду Луганської області на всеукраїнських змаганнях представляли сім спортсменів.

За результатами першості, представник нашої області Владислав Резніченко виборов бронзову нагороду в семиборстві.

Крім цього, Руслан Світличний у бігу на 2000 м з перешкодами увійшов до десятки кращих спортсменів, посівши сьоме місце.

Вітаємо!

До 17 лютого триватиме пробне тестування із сертифікації вчителів

До 17 лютого учасники сертифікації педагогічних працівників, які успішно пройшли реєстрацію й отримали повідомлення з доступом до своїх електронних кабінетів, зможуть ознайомитися з демонстраційним варіантом тесту.

Кожен зареєстрований матиме лише одну спробу пройти пробне онлайн-тестування в «Кабінеті учасника сертифікації» на сайті Українського центру оцінювання якості освіти: http://testportal.gov.ua/

Ще 163 мільйони гривень перераховано шахтарям, – Мінекоенерго

Учора, 10 лютого 2020 року, вугледобувним підприємствам спрямовано 163 млн гривень для погашення заборгованості із заробітної плати та внесення обов’язкових платежів, пов’язаних з виплатою заробітної плати за грудень 2019 року відповідно до проведеної інвентаризації, у тому числі, ДП «Первомайськвугілля» й ПАТ «Лисичанськвугілля».

У січні до зведеного бюджету платники Луганщини перерахували 465 мільйонів податків і зборів

У січні 2020 року платники Луганської області перерахували до зведеного бюджету 465 млн гривень.

Це на 35,5 млн гривень більше, ніж у січні 2019 року.

Зокрема, до державної скарбниці надійшло 202,8 млн гривень.

Серед основних платежів до державного бюджету перераховано 75,6 млн гривень податку на доходи фізичних осіб; 108,2 млн гривень податку на додану вартість; 1,6 млн гривень податку на прибуток підприємств; 1,8 млн гривень акцизного податку.

Увага! 19 лютого на Луганщині буде проведено запуск електросирен в навчальних цілях

19 лютого 2020 року з 13:45 до 14:00 за київським часом заплановано проведення технічної перевірки автоматизованої системи централізованого оповіщення «Сигнал-ВО» області із запуском електросирен в навчальних цілях.