Архів новин

10 февраля 2020

Сергій Гайдай: підтримаю кожну молодіжну ініціативу, пов’язану з розвитком Луганщини

Про це голова облдержадміністрації Сергій Гайдай заявив сьогодні на зустрічі з активом Луганської обласної молодіжної ради.

Молоді люди розповіли про основні напрями діяльності організації та плани на поточний рік.

Серед них – проведення в області молодіжного форуму за принципом заходу «Луганщина – молодь – майбутнє», який раніше був популярним.

«Готовий підтримати кожну молодіжну ініціативу, пов’язану з розвитком Луганщини. Якщо з’явиться проєкт із відповідними розрахунками, будемо працювати над залученням міжнародних донорів», – наголосив Сергій Гайдай.

Співробітники ДСНС за минулий тиждень ліквідували п’ять пожеж та 35 разів надали допомогу населенню

Так, з 3 по 10 лютого, підрозділи Державної служби України з надзвичайних ситуацій ліквідували 5 пожеж та 35 разів надали допомогу населенню та іншим службам.

У результаті вжитих заходів від знищення врятовано одну будівлю.

Усього на Луганщині було зареєстровано 40 надзвичайних подій.

Президент підписав закон щодо посилення захисту осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення при здійсненні містобудівної діяльності

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» щодо посилення захисту осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення при здійсненні містобудівної діяльності» № 473-ІХ, який Верховна Рада України схвалила 16 січня 2020 року.

За IV квартал минулого року на закупівлях через «ProZorro» в області зекономлено понад 190 мільйонів гривень

Економія коштів склала 190,56 млн гривень, що відповідає 470 конкурентним процедурам.

Економія по договірним закупівлям становить 2,35 млн гривень (це 8940 процедур з очікуваною вартістю 702,18 млн гривень).

По публічним закупівлям – 188,21 млн гривень (492 процедури з очікуваною вартістю 1,15 млрд гривень).

Загальна кількість скасованих закупівель чи таких, що не відбулися, становить 496.

Найбільшу економію коштів отримано у листопаді 2019 року. А саме 166,51 млн гривень.

 

Дотримуватися пожежної безпеки при користуванні електрообігрівачами

У зимовий період громадяни починають використовувати опалювальні прилади: електрообігрівачі, печі, каміни тощо. В результаті значно збільшується кількість пожеж.

Минулоріч понад 350 осіб отримали допомогу в обласному Центрі відновлювального лікування та реабілітації ветеранів війни

Луганський обласний Центр відновлювального лікування та реабілітації ветеранів війни на 30 ліжок, що в Рубіжному, приймає пацієнтів із 1 квітня 2018 року.

Із початку минулого року в умовах стаціонару там отримали спеціалізовану медико-психологічну та реабілітаційну допомогу 356 пацієнтів.

Впровадження аналітичної системи відеоспостереження значно підвищить рівень безпеки в області, – Сергій Гайдай

Сьогодні, 10 лютого, в облдержадміністрації відбулася міжвідомча нарада з представниками Головного управління Національної поліції в Луганській області.

Голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай розглянув разом із поліцейськими питання забезпечення публічної безпеки і порядку, охорони прав і свобод громадян, впровадження в області проєкту «Поліцейський офіцер громади» та стану реалізації в населених пунктах системи відеоспостереження.

До уваги підприємців! Стартувала державна програма доступного кредитування для мікро- та малого підприємництва

21 січня 2020 року Президент України підписав Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік», який передбачає забезпечення функціонування Фонду розвитку підприємництва. Законом передбачено виділення 2 мільярдів гривень для запуску програми кредитів під 5, 7 та 9 відсотків для підтримки мікро- та малого бізнесу.

Програма дасть змогу підприємцям відкрити власну справу та створити робочі місця.

Кабінет Міністрів України визначив Німецько-український фонд (НУФ) майданчиком для програми кредитування бізнесу.

Луганщина перерахувала до бюджету 17 мільйонів гривень військового збору

Надходження відбулися за січень 2020 року. Це на 3,5 млн гривень більше (25,5 %), ніж за відповідний період минулого року.

На Луганщині платники податків доволі відповідально ставляться до нарахування та сплати військового збору. Адже цей збір спрямовується на захист державного суверенітету, гарантій стабільності та зміцнення економічної безпеки України.