Архів новин

25 февраля 2020

Сергій Гайдай: Луганській обласній клінічній лікарні бути. Сєвєродонецька багатопрофільна увійде до переліку опорних закладів охорони здоров’я області

Таке рішення підтримано сьогодні під час наради із Прем’єр-міністром України Олексієм Гончаруком, яка відбулася в Києві.

У заході взяли участь голова Луганської обласної державної адміністрації Сергій Гайдай, його заступник Катерина Безгинська та директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Валентин Шкорубський.

З 1 квітня по 3 травня на Луганщині відбудеться Всеукраїнська акція «Серце до серця»

Уже п’ятнадцятий рік поспіль як на Луганщині, так й по усієї України відбудеться акцій Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця».

Цьогоріч вона матиме назву «Дитяче серденько, живи».

Мета акції – збір коштів на придбання кардіореанімаційного медичного обладнання для дитячих лікарень області.

Минулого року наша область зібрала у період проведення чотирнадцятої акції 94 580, 77 гривень.

На ці кошти було придбано та передано у Обласну дитячу лікарню електрокардіограф та монітор пацієнта, що дало можливість лікувати дітей на більш якісному рівні.

Визначено основні напрями розвитку освітньої сфери на 2020 рік

Департаментом освіти і науки ОДА проведено колегію щодо підсумків роботи освітньої галузі Луганщини за 2019 рік та пріоритетних напрямів роботи на 2020 рік.

До участі у засіданні колегії запрошені голови міських рад міст, голови ОТГ, райдержадміністрацій, керівники відділів (управлінь) освіти, керівники закладів професійної (професійно-технічної) та вищої освіти.

У березні стартує конкурс культурних обмінів між Луганщиною та Львівщиною, – брифінг

Про проведення конкурсу проєктів культурного обміну між Луганською та Львівською областями сьогодні, 25 лютого, на брифінгу для ЗМІ розповіла начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації Аліна Адамчук.

Вона акцентувала, що культурні обміни в рамках міжрегіонального проєкту «Змінимо країну разом» організовано вже третій рік поспіль. Нещодавно до учасників Меморандуму про співпрацю в рамках реалізації проєкту «Змінимо країну разом» долучились Івано-Франківщина та Донеччина.

Сапери області перевірли місцевість поблизу Лисичанська

За минулу добу, 24 лютого, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 0,08 га місцевості, де вибухонебезпечних предметів не виявлено.

Роботи відбувались поблизу м. Лисичанськ у полі.

Загалом з початку року піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 83,22 га. Виявлено та вилучено 539 вибухонебезпечних предметів, з яких 176 – набої.

Пам'ятайте!

Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються виключно підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Інформація про розміри та порядок виплати щорічної разової грошової допомоги до 5 травня

Згідно з прийнятим Урядом рішенням виплату щорічної разової грошової допомоги до 5 травня у 2020 році передбачено у таких розмірах:

1) особам з інвалідністю внаслідок війни та колишнім малолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років) в’язням концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання, визнаним особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин:

I групи – 4120 гривень;

II групи – 3640 гривень;

III групи – 3160 гривень;

Актуальний коментар: на Луганщині не виявлено випадків захворювання на коронавірус

Про це розповіла начальник відділу Департаменту охорони здоров’я ОДА Тетяна Верескун. За її словами, 6 лютого підрозділ сформував план заходів та оперативний штаб щодо запобігання занесенню і поширенню на територію України гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV.

Кікбоксери області змагаються за право виступити на світовій першості в США

У Краматорську відбувся відкритий чемпіонат області з кікбоксингу ISKA.

У змаганнях, які стали третім етапом відбору претендентів на участь у чемпіонаті світу 2020 року, взяли участь 150 спортсменів з різних регіонів України.

До складу команди з Луганщини увійшли 19 юнаків і 2 дівчини – учні Школи гун-фу «Дракон і Тигр». Кожен зі спортсменів виступав у двох-трьох змагальних розділах.

За результатами представники нашої області здобули 56 медалей: 29 золотих, 17 срібних і 10 бронзових.

Розширено перелік спеціальностей для вступу на магістратуру за результатами єдиного вступного іспиту

Декілька років поспіль вступ на навчання для здобуття ступеня магістра на окремі спеціальності відбувається на основі результатів  єдиного вступного іспиту та/або єдиного фахового вступного випробування.

У 2020 році Умовами прийому до закладів вищої освіти значно розширено перелік спеціальностей, для вступу на які використовуватимуться результати ЄВІ.