Архів новин

04 февраля 2020

Питання–відповідь: Сергій Гайдай відповів на питання луганських журналістів

Відповідаючи на питання журналістів Сергій Гайдайдав оцінку тендерним процедурам, якими користуються неблагонадійні підрядники. За його словами в області склалась ситуація, коли шахраї беруть участь у тендерах на підрядні роботи з будівництва або ремонту важливих інфраструктурних об’єктів.

Саме так сталось із будівництвом Лисичанської міжрайонної лабораторії ветеринарної медицини.

Інформація про рішення постійно діючої конкурсної комісії з проведення конкурсів на зайняття посад керівників закладів охорони здоров’я спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області

3 лютого відбулось засідання постійно діючої конкурсної комісії з проведення конкурсів на зайняття посад керівників закладів охорони здоров’я спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, стосовно конкурсного відбору.

У ході засідання конкурсної комісії вирішено:

1. За результатами розгляду заяв та доданих до них документів претендентів на зайняття посади начальника Луганського обласного бюро судово-медичної експертизи, та відповідності встановленим комісією вимогам до претендентів:

Об’єднані громади Луганщини повинні стати по-справжньому спроможними, – Сергій Гайдай

Також під час прес-конференції Сергій Гайдай торкнувся питань реформи децентралізації та можливості введення військово-цивільних адміністрацій у Сєвєродонецьку та Лисичанську.

Зокрема, вчора голова облдержадміністрації взяв участь у консультаціях зі створення перспективних планів формування громад регіонів, у тому числі Луганської області, які відбулися у Міністерстві розвитку громад та територій України.

Сергій Гайдай: головна вимога Президента – швидкість прийняття рішень

Прес-конференція голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая відбулася сьогодні, 4 лютого, в Сєвєродонецьку.

«Головна вимога Президента – швидкість прийняття рішень. Теж саме я вимагаю від своїх підлеглих. Важко швидко змінити систему, донести своє бачення роботи. Але багато напрямів, які нам потрібно реалізувати, вже в процесі», – розпочав спілкування з журналістами очільник Луганщини.

ЮНІСЕФ за підтримки Німеччини посилюватиме соціальні послуги у трьох громадах Луганщини

Нещодавно Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) підписав меморандуми з Троїцькою, Новопсковською і Чмирівською ОТГ. А також ще з 7 громадами Донецької області.

Це дозволить прискорити впровадження проєкту «СПІЛЬНО. Соціальні послуги для сімей у громаді» і посилити залучення місцевої влади.

Загальний бюджет проєкту складає 5 млн євро, який фінансується Німецьким урядом через Німецький банк розвитку (KfW).

Президент призначив голів Марківської та Старобільської райдержадміністрацій

Про це йдеться у сьогоднішніх розпорядженнях Президента України №98/2020-рп та №99/2020-рп, відповідно.

Так, головою Марківської районної державної адміністрації Луганської області призначено Костянтина Івановича Тимуня.

Головою Старобільської районної державної адміністрації Луганської області – Євгена Сергійовича Погорєлого.

Увага! Оголошення

6 лютого 2020 року в облдержадміністрації відбудеться засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.
Місце проведення:  Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, 2-й поверх, зал засідань.

Початок 11:30.

Підготовлено тренерів з проведення інформаційних заходів з протидії торгівлі людьми для людей з порушеннями зору та слуху

У рамках проєкту «Підвищення обізнаності людей з вадами зору та слуху щодо проблеми торгівлі людьми, безпечної міграції та працевлаштування», який реалізується ГО «Волинські перспективи» за фінансової підтримки Фонду Сприяння Демократії Посольства США в Україні проведено тренінг з підготовки тренерів з проведення інформаційно-превентивних заходів з протидії торгівлі людьми для людей з порушеннями зору та слуху.

У січні місцеві бюджети Луганщини отримали майже мільйон гривень від ліцензування алкоголю та тютюну

За січень 2020 року казна Луганської області поповнилася на 888,4 тис. гривень від плати за ліцензії на право торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Станом на лютий на Луганщині працюють 1 тис. 256 суб’єктів господарювання, які мають ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

У січні 2020 року видано 282 ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області

У Києві розглянуто проєкт Перспективного плану формування територій громад Луганщини

У Міністерстві розвитку громад та територій України 3 лютого відбулися додаткові консультації зі створення перспективних планів формування громад Луганської, Закарпатської, Львівської, Херсонської, Сумської та Вінницької областей.

У заході взяв участь голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Обладнання для зберігання вакцин доставлено в Луганську та Донецьку області

32 фармацевтичних холодильники та 20 сумок-холодильників вже направлені до медичних закладів Луганської та Донецької та областей.

Відповідний наказ МОЗ України підписаний у січні. Обладнання надано фондом ЮНІСЕФ в якості гуманітарної допомоги.

Холодильники будуть використовуватися для зберігання вакцин, а сумки-холодильники - для їх транспортування. Це забезпечить дотримання належних температурних умов холодового ланцюга.