Архів новин

17 февраля 2020

На Луганщині виявлено схрон з бойовими протитанковими мінами

Спільна група Служби безпеки України та підрозділів контрдиверсійної боротьби операції Об’єднаних сил виявила у Луганській області схованку з військовими засобами ураження.

Місце незаконного зберігання зброї було облаштовано у занедбаній будівлі на околицях Попасної. Зі схрону співробітники СБУ вилучили дві бойові протитанкові міни ТМ-62м загальною вагою 14 кілограмів тротилу.

Перевіряється інформація про ймовірну причетність бойовиків незаконних збройних формувань до облаштування схованки.

Глава Уряду: Вартість і доступність ресурсу – це ключовий фактор для розвитку економіки

Вартість і доступність ресурсу – це ключовий фактор для розвитку економіки. Тому завдання, що стоїть перед Урядом в цьому році –  доступне кредитування як для бізнесу, так і для людей. І перший крок ми  вже зробили. Про це говорили у прямому ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».

Юні тенісистки Луганщини здобули бронзу міжнародного турніру

З 11 по 16 лютого у Чехії відбувся міжнародний турнір серед юніорів та кадетів з тенісу настільного – 2020 ITTF World Junior Circuit Premium, Czech Junior & Cadet Open.

У складі національної збірної України виступали і спортсменки Луганської області: Вероніка Матюніна та Софія Шередега.

За результатами міжнародних стартів серед жіночих кадетських команд українки Вероніка Матюніна, Софія Шередега та Анастасія Хачатурова посіли третє місце.

Тренує наших спортсменок Олександр Мінін.

Вітаємо!

Учні нашої області – призери всеукраїнського конкурсу з екології

У Києві відбувся Всеукраїнський конкурс «Еко-Техно Україна – 2020».

У ньому взяли участь три учні з Луганської області. Це вихованці комунального закладу «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді» та професійного училища № 94 м. Лисичанська.

Діти з Луганщини минулоріч відпочили в інших областях України та за кордоном

Так, на запрошення обласних державних адміністрацій, неурядових організацій та благодійних фондів Департаментом освіти і науки облдержадміністрації в 2019 році організовано відпочинок 458 дітей шкільного віку.

Вони побували в Литовській Республіці, Херсонській області на узбережжі Чорного моря, в Одеській області на узбережжі Чорного моря, Закарпатській області, Івано-Франківській області тощо.

Представники області – на п'єдесталі всеукраїнських змагань зі стрибків у воду

У Києві відбувся чемпіонат України серед вікових груп «А» і «В» зі стрибків у воду.

До змагань долучились спортсмени Луганщини, які за результатами першості вибороли низку нагород.

Так, Владислав Клімко став другим на трампліні 1 м, другим на трампліні 3 м (синхрон), третім на вишці та третім на трампліні 3 м.

Данило Аванесов посів перше місце на вишці, перше місце на вишці (синхрон), а Софія Есман стала бронзовою призеркою на вишці (синхрон).

Антон Антонів виборов срібло на трампліні 1 м.

Погоджено прогнозні показники регіонального замовлення в закладах передвищої та професійної освіти Луганщини на 2020-2022 роки

На засіданні Регіональної ради професійної освіти погодили прогнозні показники регіонального замовлення на підготовку фахівців та робітничих кадрів у закладах фахової передвищої та професійної (професійно-технічної) освіти Луганської області у 2020-2022 роках.

Не перевищено епідемпоріг захворюваності на ГРВІ (- 8,02 %) в області

За сьомий тиждень 2020 року, станом на 17 лютого, епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) та грип у Луганській області не перевищено (- 8,02 %).

При епідемічному пороговому рівні 535,0 захворюваність склала 492,1 на 100 тисяч населення.

Усього в області за тиждень на ГРВІ захворіло 3268 осіб, з них 2005 (61,4 %) дітей віком до 14 років. 

Госпіталізовано 144 хворих, у тому числі 97 дітей віком до 14 років.  

З початку епідемічного сезону в області щеплено проти грипу 3019 осіб.

У січні землекористувачі та власники землі Луганщини сплатили понад 25 млн гривень

У Луганській області юридичні та фізичні особи перерахували у січні 2020 року 25,1 млн гривень плати за землю. Ці кошти спрямовані до місцевих бюджетів регіону.

Відповідно до податкового законодавства, власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою.

У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою плата за землю сплачується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні у звітному році.

Затверджено нову програму іспиту з права для магістрів

Наказом Міністерства освіти і науки України затверджено нову програму з права єдиного фахового вступного випробування.

Нагадаємо, що всі, хто бажає здобути ступінь магістра за спеціальностями 081 «Право» та 293 «Міжнародне право», мають узяти участь в єдиному фаховому вступному випробуванні (тестування з права та загальних навчальних правничих компетентностей), а також єдиному вступному іспиті (тестування з англійської, німецької, французької або іспанської мови).

Реєстрація для участі у вступних випробуваннях триватиме з 6 травня до 3 червня.

Увага! 19 лютого на Луганщині буде проведено запуск електросирен в навчальних цілях

19 лютого 2020 року з 13:45 до 14:00 за київським часом заплановано проведення технічної перевірки автоматизованої системи централізованого оповіщення «Сигнал-ВО» області із запуском електросирен в навчальних цілях.