Архів новин

28 февраля 2020

На ремонт та утримання доріг місцевого значення Луганщині цьогоріч передбачено понад 660 мільйонів

Під час засідання Ради розвитку громад та територій при Луганській обласній державній адміністрацій був представлений План реалізації ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення  на 2020 рік в області.

Доповідачем виступив в. о. начальника управління розвитку та утримання мережі автомобільних доріг області облдержадміністрації Андрій Чумак.

Постала необхідність у зміцненні конституційно-правових засад місцевого самоврядування, – Сергій Гайдай під час публічних обговорень змін до Конституції

Сьогодні відбулося засідання Ради розвитку громад та територій при Луганській обласній державній адміністрації.

В її роботі взяли участь Віце-прем’єр-міністр України – Міністр розвитку громад і територій України Денис Шмигаль та Голова Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрій Клочко.

Під час засідання проведено публічне обговорення «Конституційне забезпечення децентралізації в Україні – 2020» щодо майбутніх змін до Основного Закону України.

Держаудитслужба зберегла майже 400 мільйонів гривень бюджетних коштів, – звіт Леоніда Березинського

«У 2019 році аудиторами Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Луганській області проведено 46 заходів державного фінансового контролю, виявлено понад 217 мільйонів гривень фінансових порушень, з яких відшкодовано та поновлено понад 28 мільйонів. Завдяки  вчасній відміні процедур закупівель та розірванню договорів на закупівлю товарів, робіт і послуг збережено близько 368 мільйонів гривень», – про це повідомив начальник управління Леонід Березинський під час засідання колегії облдержадміністрації.

Придбання шкільних автобусів, термомодернізацію навчальних закладів та аудит протипожежної безпеки Сергій Гайдай візьме під особистий контроль

Про реалізацію стратегічних завдань розвитку системи освіти Луганської області до 2022 року під час засідання колегії розповів директор Департаменту освіти та науки облдержадміністрації Юрій Стецюк.

Спікер зазначив, що відповідно до стратегічних завдань заплановано відкриття додаткових груп у закладах дошкільної освіти як того потребує суспільство.

Зокрема, у Сєвєродонецьку створять 120 місць, по 20 – у Марківському та Попаснянському районах, а також у Чмирівській об’єднаній територіальній  громаді 50 місць і Біловодській – 110.

Стратегія розвитку області: Луганщина – центр поєднання індустріальних традицій та слобожанської родинної пам’яті

У сьогоднішньому засіданні колегії облдержадміністрації беруть участь Віце-прем’єр-міністр України – Міністр розвитку громад та територій України Денис Шмигаль, Голова Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрій Клочко, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Колегія облдержадміністрації затвердила «Стратегію розвитку Луганської області на 2021‒2027 роки».

Кремінські школярі взяли участь у Всеукраїнських змаганнях «СООL GAMES»

У Києві вже другий рік поспіль відбувається Всеукраїнський спортивно-масовой захід «СООL GAMES» – змагання серед школярів 9-10-ти, 11-13-ти та 14-17-ти років.

Цьогоріч участь у заході взяли 550 учасників з 24 команд областей та міста Києва.

Нашу Луганщину представили учні ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 м. Кремінна – команда-переможець обласного етапу змагань, який відбувся наприкінці 2019 року.

Важливо! Програма «Доступні кредити 5-7-9 %» з 1 березня передбачатиме можливість надання часткових кредитних гарантій

Із 1 березня Державна програма «Доступні кредити 5-7-9 %» включатиме додаткову опцію - кредитні гарантії. Це дозволить вирішити проблему відсутності або недостачі застави у позичальника.

За допомогою запуску другого компоненту програми «Доступні кредити 5-7-9 %» фактично розблоковується інструмент доступного кредитування для тих підприємців, на яких банки до цього не звертали уваги.

Йдеться про підприємців, які вирішили створити власну справу з нуля і крім ідеї не мають ані прийнятного заставного майна, ані звітності й історії діяльності.