Архів новин

12 февраля 2020

Юний більярдист області – бронзовий призер всеукраїнської першості

У місті Кременчук відбулися Всеукраїнські змагання серед юніорів, юнаків та дівчат з більярдного спорту «Вільна піраміда».

Участь у змаганнях серед юніорів узяв представник Луганщини, кандидат у майстри спорту України Давид Чумак.

Так, серед 17 юніорів з Полтавської, Дніпропетровської, Кіровоградської, Харківської, Одеської, Запорізької областей та міста Києва Давид виборов бронзову медаль!

Вітаємо нашого спортсмена!

У січні на Луганщині легалізовано працю понад 2,5 тисяч громадян

На брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації начальник відділу розгляду звернень платників податків управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДПС у Луганській області Наталія Гудима розповіла про заходи з легалізації заробітної плати.

Вона наголосила, що одним із пріоритетних напрямів податкової служби є боротьба з тіньовою зайнятістю та виплатою зарплати без оподаткування.

На Луганщині повідомлено про підозру бойовику терористичного угруповання

За матеріалами Служби безпеки України у Луганській області заочно повідомлено про підозру у вчиненні злочину учаснику незаконних збройних формувань.

Мешканець Сєвєродонецька, якого раніше правоохоронці розшукували за угон автомобіля, у 2018 році приєднався до так званої «народної міліції ЛНР». Перебуваючи на посаді «стрільця-радіотелефоніста», зловмисник брав активну участь у бойових діях проти українських підрозділів операції Об’єднаних сил у районі селища Калинове Попаснянського району.

Лікувальні заклади області забезпечуються усім необхідним на випадок протидії коронавірусу, – брифінг

Про це повідомив заступник генерального директора з поліклінічного розділу роботи і експертизи тимчасової непрацездатності Луганської обласної клінічної лікарні Степан Шведюк під час брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації сьогодні, 12 лютого.

Він акцентував, що для недопущення занесення і поширення на території України випадків захворювання коронавірусом постановою Уряду створено штаб на чолі з Прем’єр-Міністром. Відповідний штаб сформовано й на Луганщині.

Державний архів Луганської області відзвітував про свою роботу у 2019 році

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у розширеному засіданні колегії Державного архіву Луганської області. На заході йшлося про підсумки роботи архівних установ в 2019 році та пріоритетні завдання на 2020 рік.

Платники Луганщини перерахували до бюджету майже чверть мільярда гривень ЄСВ

У січні 2020 року підприємства та підприємці Луганщини сплатили до бюджету 241,5 млн гривень єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Серед основних джерел надходжень єдиного соцвнеску – нарахування і сплата ЄСВ роботодавцями із заробітних плат найманих працівників, від виплат грошового забезпечення військовослужбовцям, а також від фізичних осіб-підприємців, членів фермерських господарств та самозайнятих осіб.

Понад 25 мільйонів держпідтримки спрямовано минулоріч у розвиток галузі тваринництва Луганщини

Сьогодні тваринництвом займаються 44 тисячі особистих господарств та 62 сільгосппідприємств області. З них 39 утримують велику рогату худобу: 35 – корів, 32 – свиней, 10 – овець, 1 – птицю.

На Луганщині налічується 52,3 тис голів великої рогатої худоби, з них – 24,1 тис. корів, свиней – 45,7 тис. голів, овець та кіз – 25,3 тис. голів, птиці – 908,8 тис. голів, бджолосімей – 48 тис. од.

Протягом 2019 року вдалося стабілізувати і наростити, у порівнянні з відповідним періодом 2018 року, поголів’я великої рогатої худоби – на 10,4%.

Обласна влада чує проблемні питання районів

Нещодавно за дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая, його заступник Катерина Безгинська відвідала з робочою поїздкою Кремінський район.

Там заступник голови облдержадміністрації поспілкувалась з керівництвом району та структурних підрозділів РДА. Зокрема, на її розгляд було винесено питання ремонту корпусів КУ «Позаміський заклад відпочинку та оздоровлення «Мрія».

У Луганській області стихія приборкана

На боротьбу з негодою у Луганській області вийшли 66 одиниць спеціальної техніки. Найбільш складна ситуація у Старобільському районі, на марківському та міловському напрямках.

Проте, серйозних проблем із рухом транспорту по території області немає, – про це повідомляє управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації. Внутрішні автошляхи від снігу розчищають комунальні служби, дороги державного значення – спеціальні автодорожні служби та підрозділи ДСНС.

До уваги громадськості! Починається формування нового складу громадської ради при Луганській облдержадміністрації на 2020 – 2021 роки

За повідомленням ініціативної групи з підготовки установчих зборів із формування нового складу громадської ради при Луганській облдержадміністрації на 2020 – 2021 роки, установчі збори планується провести 09 квітня 2020 року.

Час та місце проведення: 15:00, зала засідань Луганської облдержадміністрації, 4-й поверх (просп. Центральний, 59, м. Сєвєродонецьк).

Строк подання документів для участі в установчих зборах:
20 лютого – 10 березня 2020 року.

Приймання заяв для участі в установчих зборах припиняється
10 березня 2020 року о 17 годині.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено шість одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 11 лютого, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 1,1 га місцевості у Станично-Луганському районі.

Під час обстеження виявлено та вилучено шість гранат.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Володимир Зеленський провів нараду щодо розробки програми, яка мотивуватиме молодь з окупованих територій до збереження українського громадянства

Президент України Володимир Зеленський провів нараду щодо забезпечення молоді, яка проживає на тимчасово окупованих територіях, можливостями отримання паспорта громадянина України та сприяння абітурієнтам у вступі до українських закладів вищої освіти. У зустрічі взяли участь представники Міністерства освіти і науки, Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб, Міністерства внутрішніх справ, Державної міграційної служби, Служби безпеки України.