Прес-центр12 лютого 2020, 15:02

Лікувальні заклади області забезпечуються усім необхідним на випадок протидії коронавірусу, – брифінг

Про це повідомив заступник генерального директора з поліклінічного розділу роботи і експертизи тимчасової непрацездатності Луганської обласної клінічної лікарні Степан Шведюк під час брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації сьогодні, 12 лютого.

Він акцентував, що для недопущення занесення і поширення на території України випадків захворювання коронавірусом постановою Уряду створено штаб на чолі з Прем’єр-Міністром. Відповідний штаб сформовано й на Луганщині.

Наразі базовим закладом шпиталізації підозрюваних і хворих є інфекційне відділення у Рубіжному. Резервними – інфекційні відділення в Сєвєродонецьку та Старобільську.

Загалом сформовано три бригади швидкої невідкладної допомоги, які зонально працюватимуть з лікувальними закладами при ймовірному транспортуванні хворих.

До виявлення вірусів готовий Луганський обласний лабораторний Центр.

Також сьогодні, як зазначив Степан Шведюк, у Луганському державному медичному університеті відбувся тематичний тренінг з інфекціоністами. Наступний заплановано організувати за участі терапевтів та медсестер.

На випадок захворювання вживаються заходи із забезпечення лікувальних закладів області усім необхідним.

Спікер зауважив, що для нової коронавірусної інфекції характерна наявність клінічних симптомів ГРВІ – підвищена температура, кашель, задуха, втомлюваність, відчуття закладеності у грудній клітці.

Запорукою попередження інфікування є миття рук, обличчя та носа мильною водою.  Якщо немає можливості своєчасно вимити руки, краще не торкатися руками очей, носа чи рота. Усі приміщення потрібно регулярно провітрювати та дезінфікувати поверхні. При появі перших симптомів слід одягати маску для унеможливлення інфікування інших.