Архів новин

14 февраля 2020

Луганщина бере участь у реформуванні медичної галузі

Делегація з Луганщини у складі заступника голови облдержадміністрації Катерини Безгинської та директора Департаменту охорони здоров’я ОДА Валентина Шкорубського, взяла участь в роботі засідання колегії МОЗ України. На заході були розглянуті актуальні питання профільної галузі, а саме хід реформування лікувальних закладів в яких надається спеціалізована та високоспеціалізована медична допомога, а також забезпечення населення лікарськими засобами і медичними виробами в умовах реформи.

Повідомлення про оприлюднення звіту про стратегічну екологічну оцінку проєкту Стратегії розвитку Луганської області на 2021-2027 роки

Департаментом економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму облдержадміністрації згідно ст. 12 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку» складено та розміщено повідомлення про оприлюднення звіту про стратегічну екологічну оцінку проєкту Стратегії розвитку Луганської області на 2021-2027 роки.

Місцеві громади Луганщини отримали від спрощенців 53,5 млн гривень єдиного податку

Ця сума надійшла від суб’єктів господарювання протягом січня 2020 року.

Основна частина надходжень єдиного податку, а це 29,9 млн гривень, сплачена сільськогосподарськими товаровиробниками. Фізичні особи – підприємці, які працюють на спрощеній системі оподаткування, перерахували 20,5 млн гривень.

У порівнянні з показниками за січень 2019 року надходження єдиного податку збільшились на 7,5 млн гривень, або на 16,2 %.

Важкоатлети області привезли низку нагород зі всеукраїнських змагань та встановили національні рекорди

В Івано-Франківській області відбувся чемпіонат України з важкої атлетики серед юніорів до 20 років.  

До змагань долучились важкоатлети Луганщини, які не тільки вибороли низку нагород різного ґатунку, а й встановили рекорди України та виконали нормативи для присвоєння спортивних звань.

СБУ оголосила в розшук бойовика, причетного до обстрілів Щастя на Луганщині

Слідчими Служби безпеки України, залученими до операції Об’єднаних сил, під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора отримано дозвіл на затримання та оголошено у розшук бойовика незаконних збройних формувань.

Проблеми учасників бойових дій в Афганістані Сергій Гайдай вирішуватиме із залученням територій

У переддень чергової річниці вшанування учасників бойових дій на території інших держав у Сєвєродонецьку ветерани Луганщини зустрілися з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації та інших відомств.

Вони отримали Почесні грамоти та Листи подяки облдержадміністрації та мали змогу обговорити поточні питання.

Ті, вирішення яких потребує втручання очільника Луганщини Сергія Гайдая, будуть розглянуті під час особистої зустрічі. Її буде організовано найближчим часом.

На Луганщині вшанували пам’ять воїнів-афганців

До Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав у Сєвєродонецьку відбулась панахида за загиблими військовослужбовцями та урочисте покладання квітів.

Розпочались меморіальні заходи молебнем, який відслужили у Свято-Христо-Різдвяному кафедральному соборі. Прочани у своїх молитвах згадали про всіх побратимів, хто не повернувся додому з Афганганістану.

А вже після ветерани Афганської війни взяли участь у покладанні квітів до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам.

Луганщина в лідерах з підготовки проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок за принципом екстериторіальності

У період з 3 по 7 лютого 2020 року експертами державної експертизи розглянуто 9613 проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки. 8562 (89%) проекти – надійшли на погодження через онлайн-сервіс, серед них надано 7879 (82%) висновків про погодження проектів та 1734 (18%) проекти не погоджено.

Найбільш позитивно оцінені проекти, розроблені у Волинській (90 %), Рівненській (89 %), Харківській (88 %) та Луганській (86 %) областях.

Найнижчу оцінку отримали проекти, розроблені у м. Києві (62 %), Миколаївській (69 %) та Одеській (75 %) області.

До уваги батьків дітей з інвалідністю!

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27.03.2019 № 309 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю», у 2020 році за принципом «гроші ходять за людиною» можуть бути забезпечені заходами з реабілітації діти з інвалідністю не лише внаслідок дитячого церебрального паралічу, а також з іншими захворюваннями, що дозволить охопити більш ширшу аудиторію дітей з інвалідністю реабілітаційними послугами та забезпечити адресність, прозорість, підвищити якість надання реабілітаційних послуг.

Луганська область посіла 2 місце за рейтингом дотримання виконавчою владою вимог та принципів державної регуляторної політики

Державною регуляторною службою України підбито підсумки виконання у 2019 році місцевими органами виконавчої влади вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

За загальним рейтингом дотримання місцевими органами виконавчої влади вимог та принципів державної регуляторної політики серед 25-ти регіонів України Луганська область посіла 2 місце (у 2018 – 3 місце, 2017 – 6, 2016 – 9, 2015 – 10).