Архів новин

26 февраля 2020

У єдиний день інформування населення представлено обстановку ділянок розведення сил та засобів на Донбасі

Обстановку в районах ділянок розведення сторін №1 «Станиця Луганська», №2 «Золоте» та №3 «Петрівське» сьогодні у своїй презентації представив офіцер верифікатор ОТУ «Північ», підполковник Дмитро Гриневич.

Також спікер показав схеми щодо перспективних ділянок розведення сторін. Це – «Залізничний міст Станиця Луганська», «Новоселівка Друга» та «КПВВ Гнутове» (Пищевик).

Під час заходу ЄДІНО Дмитро Гриневич нагадав які саме заходи відбуваються на початку розведення сил і засобів.

Президент України запроваджує 26 лютого День спротиву окупації Криму та Севастополя

Президент Володимир Зеленський заявив про підписання указу про встановлення 26 лютого в Україні Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Під час відкриття форуму Age of Crimea 2020 Глава держави нагадав, що цього дня, шість років тому у Сімферополі відбулось найбільше зібрання на підтримку цілісності та єдності України.

«Вшановуючи мужність та героїзм усіх учасників мітингу, сьогодні я підписую указ про День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь. Цей день буде відзначатися щорічно, 26 лютого», – сказав Президент.

Піротехніками Луганщини вилучено 110 вибухонебезпечних предметів та 2659 набоїв

Протягом минулої доби, 25 лютого, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 0,05 га місцевості в лісовому масиві поблизу смт Трьохізбенка Новоайдарського району.

Загалом виявлено, вилучено та знищено 110 вибухонебезпечних предметів та 2659 набоїв.

Пам'ятайте!

Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються виключно підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

На Луганщині на 100 % профінансовані пенсійні виплати в лютому

За інформацією головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області, станом на 25 лютого в регіоні в повному обсязі завершено фінансування виплати пенсій лютого 2020 року.

Центр поштового зв’язку та установи банків профінансовано на 1303,74  млн гривень.

В області оголошено конкурс грантів для реалізації програми зміцнення потенціалу сектору громадянського суспільства

Проект USAID «Демократичне врядування у Східній Україні» (DG East) оголосив конкурс на подання грантових заявок для реалізації комплексної програми зміцнення потенціалу, що включає навчання, менторство та/або інструктування, спрямоване на розширення інформаційних і організаційних можливостей НУО в Луганській і Донецькій областях.

Запропонована діяльність може включати такі напрямки:

Програма має поширювати результати нових досліджень, інформацію та передовий досвід, які учасники можуть використати у своїй роботі.

Запрошуємо для обговорення проєкту Закону України «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)»

28 лютого у приміщенні Луганської обласної державної адміністрації відбудеться громадське обговорення проєкту Закону України «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)» за участю Віце-прем’єр-міністра України – Міністра розвитку громад та територій України й Голови Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. Ознайомитися з інформаційними матеріалами можна за посиланням.

Спортсмени-підводники Луганщини – на п'єдесталі всеукраїнських змагань

У Броварах відбувся кубок України 2020 року з плавання в ластах.

Луганську область представляли троє провідних спортсменів сєверодонецької спеціалізованої дитячо-юнацької спортивно-технічної школи водних видів спорту «Садко».

Майстер спорту України міжнародного класу Денис Лєвін здобув два золота на дистанції 50 м пірнання та в естафеті 4х50 м, а також став другим на дистанції 50 м плавання в ластах.

Майстер спорту України Катерина Сторчева стала чемпіонкою на дистанції 400 м плавання з аквалангом та виборола срібло на дистанції 100 м у цьому виді змагань.

Платники Луганщини перерахували до бюджетів усіх рівнів майже 230 мільйонів ПДФО

Протягом січня 2020 року до бюджетів усіх рівні надійшло 229,9 млн гривень податку на доходи фізичних осіб.

Так, місцеві бюджети отримали 171,2 млн гривень ПДФО, що перевищує показники за січень 2019 року на 23,6 млн гривень.

До державного бюджету мобілізовано 58,7 млн гривень ПДФО або на 8,1 млн гривень більше, ніж за січень минулого року.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області

Перші кроки щодо впровадження пілотного проєкту державно-приватного партнерства по розвитку мережі центрів підтримки сім'ї з дітьми та малих групових будинків в Луганській області

В облдержадміністрації відбулась нарада щодо впровадження «Пілотного проєкту державно-приватного партнерства по розвитку мережі центрів підтримки сім’ї з дітьми та малих групових будинків в Луганській області».

Участь у заході взяли фахівці Служби у справах дітей та інші структурні підрозділи облдержадміністрації, Міжнародної благодійної організації «Благодійний фонд «СОС Дитяче містечко» України, а також представники міських/селищних рад, райдержадміністрацій.