Архів новин

07 февраля 2020

100 шкіл, 100 дитячих садочків та 100 стадіонів – Луганщина долучиться до проєкту

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь у селекторній нараді під головуванням Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука.

Цього разу обговорення стосувалось створення на місцях уніфікованої мережі опорних закладів невідкладної медицини. Ці заклади матимуть однакове медичне обладнання та загальну впізнавану стилістику.

Очільник Уряду пообіцяв регіонам виділити фінансування для будівництва та медичного устаткування.

Будьте обережними при ожеледиці

Протягом небезпечного сезону лікарі надають допомогу тисячам громадян, які постраждали на льоду. Слід бути обережними. Тож, перед виходом із будинку:

- змайструйте на підошви та каблуки взуття «льодоступи»; 

- наклейте лейкопластир чи ізоляційну стрічку на суху підошву і каблук (хрест-навхрест або східцем) і перед виходом натріть піском (вистачає на один-два дні);

- натріть наждаковим папером підошву, а краще прикріпіть його на підошву (але від води піщини наждакового паперу рано чи пізно обсипаються).

Урядом затверджено перелік опорних закладів охорони здоров’я у госпітальних округах на період до 2023 року

Розпорядженням Кабінету Міністрів України затверджено перелік опорних закладів охорони здоров’я у госпітальних округах на період до 2023 року.

Засуджено викритого СБУ організатора антиукраїнського псевдореферендуму в Попасній

До 7 років ув’язнення заочно засуджено комерсанта з Луганщини, викритого Службою безпеки України у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність нашої держави.

Проблеми людей з інвалідністю та екологічна ситуація розглянуті Сергієм Гайдаєм разом із представниками Green Cross Ukraine

Зустріч відбулася сьогодні, 7 лютого, в Сєвєродонецьку.

«Луганщині зараз потрібна будь-яка підтримка. Коли в мене запитують, що саме нам необхідне, я відповідаю – все. Скажіть, які напрями співпраці ви розвиваєте і я підкажу, де саме знадобиться ця допомога», – наголосив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай, звертаючись до гостей.

Утворено ініціативну групу з підготовки та проведення установчих зборів для формування складу громадської ради при облдержадміністрації на 2020-2021 роки

Для формування складу громадської ради при облдержадміністрації на 2020-2021 роки утворено ініціативну групу 06.02.2020 (відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 року № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики»).

Вона становить вісім осіб і сформована на паритетних засадах з представників органу виконавчої влади та представників інститутів громадянського суспільства.

Сергій Гайдай та «Лікарі світу» обговорили надання медичних послуг населенню поблизу лінії розмежування

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай зустрівся з генеральним координатором організації «Лікарі світу» Іриною Масловською та польовим координатором організації «Лікарі світу» Томом Робінсоном.

Ощадбанк відкриває доступ мікро- та малому бізнесу до державної програми «Доступні кредити 5-7-9 %»

Ощадбанк розширює підтримку підприємництва і розпочинає кредитування мікро- та малого бізнесу в рамках державної програми «Доступні кредити 5-7-9 %», запровадженої за ініціативи Президента України та Прем'єр-міністра України. Клієнти з будь-якого міста України можуть подавати заявки за посиланням https://www.oschadbank.ua/ua/579,  а також у відділеннях Ощадбанку.

Розпочався набір на безкоштовне навчання сучасним професіям у IT сфері для людей з інвалідністю

Міністерство соціальної політики разом з громадською організацією «Прометеус» та Асоціацією «Інформаційні технології України» започаткувало соціальний проєкт «Ти можеш усе! Можливості безмежні!»

Мета проєкту – надати безкоштовні можливості навчання затребуваним професіям у сфері IT для людей з інвалідністю і після успішного тестування та отримання сертифікатів взяти участь у конкурсах на вакантні посади у провідних IT компаніях України.