Архів новин

13 февраля 2020

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено три одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 12 лютого, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 1,2 га місцевості у Станично-Луганському районі.

Під час обстеження виявлено та вилучено три гранати.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Оголошення про проведення конкурсу з визначення проєктів культурного обміну між Луганською та Львівською областями, на реалізацію яких виділяються кошти з обласного бюджету

1. Проєкти культурного обміну повинні бути спрямовані на поширення та збереження національного культурного продукту, зміцнення творчих зв’язків між закладами та установами культури, розвиток творчого потенціалу регіону, налагодження та поглиблення міжрегіонального співробітництва у галузі культури, поширення кращого досвіду роботи закладів культури області.

2. Адреса, за якою приймаються проєкти та документи:

площа Перемоги, буд. 2, 5 поверх, кабінет № 510, місто Сєвєродонецьк, Луганська область;

В області триває конкурс на визначення найефективнішого сільського відділення поштового зв’язку «Укрпошти»

Із 1 лютого по 30 квітня 2020 року Луганська дирекція АТ «Укрпошта» проводить серед сільських відділень поштового зв’язку конкурс «Найефективніше відділення поштового зв’язку Луганської філії».

Його організовано під патронатом голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая.

Метою конкурсу є стимулювання та підвищення мотивації персоналу, а також активне залучення до продажу товарів та послуг населенню у сільській місцевості.

3,5 млрд грн на освітній простір та навчальне обладнання – Уряд надав гроші на розвиток шкіл

Кабінет Міністрів України надав субвенцію у 3,5 млрд грн для реалізації програми «Спроможна школа для кращих результатів», яка має на меті розвиток опорних та великих шкіл. Відповідне рішення Уряд ухвалив 12 лютого 2020 року.

В облдержадміністрації діє оперативний штаб із запобігання занесенню та поширенню коронавірусу

Під час засідання оперативного штабу розглянуто і вирішено низку питань.

Зокрема, перевірено готовність всіх лікувальних закладів області для прийому пацієнтів з підозрою на коронавірус, а також забезпечення необхідними медичними виробами КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня».

«Аграрний фонд» розпочинає форвардну програму закупівель зерна урожаю 2020 року

Основна мета програми – фінансування та підтримка малих та середніх агровиробників, створення зручної системи отримання коштів аграріями.

Ключові умови для аграрія:

- передоплата до 100 % від вартості контракту;
- відсоткова ставка – 17,5 % у гривні або 8,8 % у доларах США.

Мінімальні партії поставки зерна під форвард:

- пшениця м’яких сортів 2-3 класів – 100 тонн;
- жито 3 класу – 50 тонн;
- кукурудза 3 класу – 100 тонн.

Умови фінансування:

СБУ розслідує факти примусової «паспортизації» мешканців тимчасово окупованої території Луганщини

За матеріалами Служби безпеки України розпочато кримінальне провадження за фактом примусової «паспортизації» окупаційною адміністрацією Росії українських громадян, які мешкають на тимчасово непідконтрольній території.

Зменшено плату за обслуговування мереж при відсутності споживання газу

Ми захищаємо інтереси людей, знаходимо рішення як знизити навантаження платіжок на сімейні бюджети українців.

Вчора на засіданні НКРЕКП схвалено проект рішення, який удосконалює механізм визначення плати за послуги розподілу природного газу для побутових споживачів, які є новими або які протягом минулого газового року не споживали природний газ.

Так, середнє значення плати за розподіл природного газу по Україні для зазначених побутових споживачів складе:

До уваги жителів Луганщини!

Розпочинаються зустрічі з громадськістю з питань обговорення проєкту Стратегії розвитку Луганської області на 2021-2027 роки та Плану заходів на 2021 – 2023 роки з її реалізації.

Громадські слухання проєктів відбудуться 20 лютого 2020 року об 11:00 у Старобільській міській раді (м. Старобільськ, вул. Центральна, 36, зал засідань) та 21 лютого 2020 року об 11:00 у Луганській облдержадміністрації (м. Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, 4-й поверх, зал засідань).

Усі зацікавленні можуть долучитися до зазначеного заходу. Вхід вільний.

Розпочався набір на безкоштовне навчання сучасним професіям у IT сфері для людей з інвалідністю

Міністерство соціальної політики разом з громадською організацією «Прометеус» та Асоціацією «Інформаційні технології України» започаткувало соціальний проєкт «Ти можеш усе! Можливості безмежні!»

Мета проєкту – надати безкоштовні можливості навчання затребуваним професіям у сфері IT для людей з інвалідністю і після успішного тестування та отримання сертифікатів взяти участь у конкурсах на вакантні посади у провідних IT компаніях України.