Архів новин

18 февраля 2020

Ворог здійснив спробу захоплення наших позицій поблизу Оріхового, проте отримав відсіч і відступив

Про це стало відомо під час брифінгу пресофіцера ОТУ «Північ» Віталія Кирилова.

Він розповів журналістам, що вранці противник вдався до спроби прориву та захоплення позицій українських військовослужбовців із застосуванням озброєння забороненого Мінськими домовленостями. Військовим керівництвом було прийнято рішення про залучення резервних частин, однак вони не знадобилися через злагоджені дії бойових підрозділів.

Сергій Гайдай підтримав проєкт неонатального скринінгу BABY SCREEN

Днями голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай відвідав офіс клініко-діагностичного центру «Фармбіотест» у місті Рубіжне, відомого своїми інноваційними розробками далеко за межами Луганщини.

Зокрема, очільнику області презентували проєкт розширеного скринінгу для новонароджених на 31 спадкове захворювання BABY SCREEN.

Сергій Гайдай: Чехія готова поставити Луганщині 15 електробусів

Голова облдержадміністрації Сергій Гайдай провів низку зустрічей з українськими урядовцями та міжнародними партнерами.

Так, за підсумками перемовин з представниками компанії «ŠKODA ELECTRIC» обговорені варіанти поставки на Луганщину 15 електробусів.

Сергій Гайдай відзначив «Молодого державного службовця року»

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь в урочистій церемонії нагородження переможців XII обласного конкурсу «Молода людина Луганщини 2019».

34 дитини в 13 сім’ях отримують підтримку від СОС Дитяче містечко, – брифінг

Спікером сьогоднішнього прес-брифінгу в облдержадміністрації стала директор Луганського обласного відділення Міжнародної благодійної організації Благодійний фонд СОС Дитяче містечко Людмила Харченко.

Вона зазначила, що у світі організація працює 70 років, в Україні –  16.

На Луганщині розпочато державний аудит органів влади за 2017-2019 роки

Сьогодні, 18 лютого, відбулася нарада голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая щодо проведення аудиторської перевірки області Державною аудиторською службою України.

Сергій Гайдай запропонував міжнародним організаціям тісну комунікацію

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай зустрівся з представниками міжнародної неурядової організації «People in need».

На початку заходу Сергій Гайдай прокоментував активізацію бойових дій вздовж лінії розмежування: «На жаль, протилежна сторона завжди активізується, коли приходить час переговорів. Проте я сподіваюсь, що врешті-решт ми повернемо кордони під контроль, а на Луганщині запанує мир».

Минулоріч виплачено пенсії 333,7 тис. жителям області, серед них понад 140 тис. - переселенці

Про це поінформовано під час звітного засідання колегії головного управління Пенсійного фонду в Луганській області.

Так, в 2019 році забезпечено виплатами 333,7 тис. пенсіонерів, в тому числі 141,3 тис. внутрішньо переміщених осіб.

Призначено 8,5 тис. нових пенсій (116 звернень надійшло за допомогою засобів вебпорталу електронних послуг за принципом «одне відвідування»), перераховано 8,4 тис. виплат за заявами пенсіонерів.

За користування надрами платники податків Луганщини перерахували понад 13 мільйонів

У січні 2020 року до зведеного бюджету України надійшло 13,3 млн гривень рентної плати за користування надрами.

За цей час до бюджетів усіх рівнів перераховано 520,8 тис. гривень рентної плати за спеціальне використання води, 64,9 тис. гривень – за спеціальне використання лісових ресурсів та 23 тис. гривень – за користування радіочастотним ресурсом України.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області

На Луганщині відбулися антитерористичні навчання

Співробітники Служби безпеки України, залучені до операції Об’єднаних сил, взяли участь у тактико-спеціальних навчаннях у місті Попасна Луганської області.

У тренуваннях також взяли участь підрозділи контрдиверсійної боротьби ООС, Національної гвардії, Держслужби з надзвичайних ситуацій, поліції та військової служби правопорядку Збройних Сил України. Навчання проводились в умовах, максимально наближених до реальних.

За два тижні державні банки видали доступних кредитів на 27,1 млн гривень під 5-7-9 %

За два тижні державні банки вже видали  27,1 млн гривень доступних кредитів під 5-7-9 %, в роботі ще близько 2500 заявок. 11 комерційних банків практично завершили процедури приєднання до програми.

Крім того, цього тижня розпочинається всеукраїнський навчальний тур, де підприємці зможуть отримати безкоштовну інформацію та консультації про Державну програму «Доступні кредити 5-7-9 %» та можливість пройти комплексне безкоштовне навчання щодо підвищення своїх бізнес-компетенцій.