Прес-центр18 лютого 2020, 16:02

Сергій Гайдай: Чехія готова поставити Луганщині 15 електробусів

Голова облдержадміністрації Сергій Гайдай провів низку зустрічей з українськими урядовцями та міжнародними партнерами.

Так, за підсумками перемовин з представниками компанії «ŠKODA ELECTRIC» обговорені варіанти поставки на Луганщину 15 електробусів.

«Ми розглядаємо два варіанти. Є електробуси, які долають 250 км за один заряд акумулятора та заряджаються протягом 6-8 годин. Також нам запропонували ті, що розраховані на 50 км за один заряд, однак для відновлення їх діяльності необхідно лише 7 хвилин, – зазначив Сергій Гайдай. – Наразі опрацьовуємо питання щодо курсування цих електробусів внутрішньоміськими маршрутами».

Також чеська сторона долучиться до термомодернізації шкіл нашої області. До першої ланки програми увійдуть 10 навчальних закладів. Головна умова – 20 % співфінансування з боку громад.

«Ці спеціалісти працюють за новітньою технологією. Вже за підсумками першого опалювального сезону економія складає 30 %. За невеликий проміжок часу ми склали попередній перелік із 37 шкіл», – підкреслив голова облдержадміністрації.

Він також повідомив, що 1 березня Луганщину має відвідати Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Хорватія в Україні Аніца Джамич. Разом із заступником Міністра соціальної політики України Сергієм Ніжинським сторони узгодять напрями надання кваліфікованої допомоги у провідних клініках Хорватії дітей, які мають діагноз «Синдром Дауна» та аутизм.

Під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Франції в Україні Етьєном де Понсен розглянуто можливості фінансування будівництва залізничної гілки, що доєднає ділянку «Лантратівка – Кіндрашівська-Нова» до всеукраїнської мережі.