Архів новин

24 февраля 2020

Обласна влада та міжнародні організації обговорюють грантові та інвестиційні програми на 2020 рік

Заступник голови облдержадміністрації Наталія Романенко провела засідання Координаційної ради з питань реалізації в Луганській області проєктів, програм та ініціатив ЄС, ПРООН, інших міжнародних організацій.

На Луганщині розпочався обласний відкритий фестиваль-конкурс української культури та фольклору «Байбак-fest»

Перший, зимовий, етап фестивалю відбувся 22 лютого на Новоайдарщині.

Захід, який мав назву «Ой, зимонько, зима – святкувальна ти пора», відкрила заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.

Свято розпочалося фольклорно-етнографічною композицією у виконанні дитячого ансамблю «Феєрверк» Новоайдарського районного Будинку культури (керівник Ольга Рубан).

Гучними оплесками глядачі зустрічали учасників з міста Лисичанська, Сватівського, Новопсковського, Попаснянського, Новоайдарського районів та Новопсковської об’єднаної територіальної громади.

Минулоріч на Луганщині проведено понад 14000 культурно-мистецьких заходів

Під час засідання колегії управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації підбито підсумки роботи сфери культури Луганщини в 2019 році.

«Висловлюю подяку працівникам цієї сфери за популяризацію національної культури та рідної мови як в Україні, так і за її межами. Це гідний внесок у становлення майбутнього покоління», – зазначила заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська, відкриваючи засідання.

З 1 березня КПВВ «Станиця Луганська» переходить на весняний графік роботи

Відповідно до розпорядження Командувача об’єднаних сил, усі контрольні пункти в’їзду-виїзду на лінії розмежування в районі операції Об’єднаних сил з 1 березня 2020 року переходять на графік весняного періоду.

Контрольно-перевірочні заходи та пропуск осіб і транспортних засобів через лінію розмежування буде здійснюватися щоденно з 07:00 до 18:30.

Командування об’єднаних сил звертається до громадян з проханням врахувати цю інформацію при плануванні своїх поїздок.

Онлайн-брифінг Міністерства охорони здоров’я України щодо коронавірусу

Сьогодні о 16:00 відбудеться пряма трансляція брифінгу заступника Міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка та представника Державної прикордонної служби щодо ситуації з поширенням коронавірусу.

Дивитись трансляцію можна за посиланням: https://www.youtube.com/channel/UCYlTFedAEZiqE6r9eY0PZ1A.

 

Протягом року до органів влади Луганщини звернулися понад 90 тисяч громадян

Протягом минулого року до обласної державної адміністрації, місцевих державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування надійшло 53618 звернень громадян із пропозиціями, заявами і скаргами. Це на 1297 більше, ніж за аналогічний період 2018 року (52321).

З урахуванням колективних звернень, із пропозиціями, заявами та скаргами звернулось 90305 громадян до обласної державної адміністрації, місцевих державних адміністрацій (20832) та органів місцевого самоврядування (72473).

Не перевищено епідемпоріг захворюваності на ГРВІ (- 21,64 %) в області

За восьмий тиждень 2020 року, станом на 24 лютого, епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) та грип у Луганській області не перевищено (- 21,64 %).

При епідемічному пороговому рівні 535,0 захворюваність склала 419,1 на 100 тисяч населення.

Усього в області за тиждень на ГРВІ захворіло 2784 особи, з них 1699 (61,02 %) дітей віком до 14 років. 

Госпіталізовано 153 хворих, у тому числі 103 дитини віком до 14 років.  

З початку епідемічного сезону в області щеплено проти грипу 3024 особи.

Майже 360 мільйонів склала сума виторгу за січень із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій

За січень 2020 року проведено 19 фактичних перевірок та прийнято участь в документальній перевірці у сфері готівкових розрахунків, повідомляє  Головне управління ДПС у Луганській області.

За результатами перевірок платникам донараховано 89 тис. гривень штрафів. На сьогоднішній день обліковано 2 тис. 687 реєстраторів розрахункових операцій. Загальна сума виторгу за січень місяць поточного року склала 359 млн 918 тис. гривень.

В області стартував відкритий конкурс проєктних пропозицій «Майстер інновацій 2020»

У рамках проєкту GIZ «Професійна інтеграція внутрішньо переміщених осіб» стартував відкритий конкурс проєктних пропозицій «Майстер інновацій 2020» 

Мета проєкту «Професійна інтеграція ВПО» – покращення можливостей працевлаштування для ВПО, людей, які постраждали внаслідок конфлікту на сході України та вразливих категорій серед місцевих жителів у 6 фокусних регіонах. Проєкт реалізується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH на замовлення Уряду Німеччини.

Для студентів Луганщини проводять профілактичні лекції щодо запобігання торгівлі людьми

У Лисичанському державному гірничо-індустріальному коледжі відбулись семінари-тренінги на теми: «Запобігання торгівлі людьми», «Боротьба з торгівлею людьми» та «Не стань жертвою торгівлею людьми».

Заходи провели співробітники Управління боротьби зі злочинами пов’язаними з торгівлею людьми та Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації.

Тренінги були побудовані у форматі діалогу, аби молодь мала змогу не тільки отримати корисну інформацію правового характеру, а й поділитись своїми емоціями, знайти щось нове та закріпити набуті знання.

5 березня 2020 року відбудеться публічний звіт голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая

Під час звіту очільник регіону розкаже про  проведені заходи, виконані завдання та їх результати, інші питання щодо діяльності Луганської облдержадміністрації у 2019 році.

Регламент заходу:

9.30 – 10.00 – презентація публічного звіту;

10.00 – 10.30 – запитання та відповіді.