Архів новин

27 февраля 2020

Підприємці Луганщини запрошуються до українсько-білоруського Форуму ділових можливостей «Україна – Білорусь 2020»

Посольство України в Республіці Білорусь (РБ) спільно з Торгово-промисловою палатою України та Білоруською торгово-промисловою палатою організовує проведення 1-2 квітня 2020 року в м. Мінськ Форуму ділових можливостей «Україна-Білорусь 2020».

Основною метою заходу є сприяння виходу малого та середнього бізнесу України на ринки Білорусі.

В рамках Форуму планується ознайомлення українських учасників з особливостями ведення бізнесу в РБ, практичним досвідом роботи українських компаній та бізнесменів в Білорусі, а також відвідання успішних білоруських підприємств.

Катерина Безгинська провела особистий прийом громадян у Рубіжному

У приміщенні Рубіжанської міської ради відбувся особистий прийом громадян заступником голови Луганської обласної державної адміністрації Катериною Безгинською.

Вона розглянула п’ять звернень, з яких два колективних.

Порушені питання стосувались проведення капітального ремонту покрівлі будинку по вул. Горького, 17, надання пільгового тарифу на послугу з опалення, матеріальної допомоги на лікування за рахунок коштів обласного бюджету тощо.

Ціни на більшість продуктів на Луганщині нижчі за середньоукраїнські

За даними Державної служби статистики України, ціни на споживчому ринку Луганської області у січні порівняно з попереднім місяцем знизились.

Найбільше у перший місяць поточного року подешевшали продукти «борщового набору»: буряк (на 8,2 %), капуста білокачанна (на 7,4 %), морква (на 7,3 %) та картопля (на 3,2 %).

Зниження цін (від 2,0 % до 4,9 %) спостерігалося на такі продукти харчування як птиця (тушки курячі), молоко пастеризоване жирністю до 2,6 % включно, сало, свинина, філе куряче та хліб житній, житньо-пшеничний.

Важливо! Грантові програми і тренінги для малого та середнього бізнесу

Шановні підприємці Луганщини! Пропонуємо вам взяти участь у грантових програмах та тренінгах, запланованих найближчим часом, що реалізуються Програмою USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

Грантові програми

ОТГ отримуватимуть компенсацію від Уряду за виконання функцій фронт-офісу у сфері соціального захисту населення

Уряд 26 лютого схвалив постанову Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для компенсації частини витрат на здійснення заходів з виконання державних програм соціального захисту населення». Про це заявила Міністр соціальної політики України Юлія Соколовська.

Уряд визначив порядок розподілу коштів на інклюзію в дитсадках, школах і профтехах, корекційні засоби та розвиткові заняття

У 2020 році Уряд спрямував 504 млн 458 тис. гривень на розвиток інклюзивної освіти у профтехах, школах і дитячих садках.

Постанову, яка визначає скільки коштів отримає кожна область і на що їх витратять, прийнята сьогодні, 26 лютого 2020 року, під час засідання Кабінету Міністрів України.

Слід зазначити – якщо на початку 2019 року в Україні нараховувалось трохи більше 12 тис. дітей з особливими освітніми потребами в інклюзивних класах, то на початок 2020 року ця цифра склала 19 345 учнів. Тобто, відбулося зростання на 61,2 %.

Ми будемо швидко реагувати на будь-які ситуації, – Сергій Гайдай за підсумками наради щодо попередження коронавірусу

Сьогодні в облдержадміністрації відбулася нарада щодо запобігання занесенню і поширенню на території України гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом.

«На території області наразі не зафіксовано жодного випадку та підозр захворювання на коронавірус. Ніхто не потребує обсервації на час інкубаційного періоду. Втім, Луганщина готується до будь-якого розвитку подій, – наголосив голова облдержадміністрації Сергій Гайдай за підсумками засідання під час спілкування з журналістами. – Ми будемо швидко реагувати на ймовірні зміни».

Нові канали пенсіонер зі Станиці Луганської прийматиме на антену від Сергія Гайдая

«Новий передавач, який транслюватиме телеканали «UA:ТВ -1» та «UA:ТВ -2» на непідконтрольну територію, готовий до експлуатації, сигнал українських телерадіомовників вздовж лінії розмежування – сталий», – про це очільника області Сергія Гайдая поінформував директор КП «Інноваційно- інформаційний центр» Дмитро Сурженко.

Фахівцями підприємства проведено тестування нового потужного телепередавача, встановленого на Бахмутівській телевежі, та моніторинг прийому сигналу українських мовників у Станично-Луганському районі.

Уряд запровадив соціальні стипендії студентам, які проживають на лінії зіткнення

Уряд на черговому засіданні 26 лютого 2020 року прийняв рішення щодо запровадження виплати соціальних стипендій студентам закладів фахової передвищої освіти та студентам з числа дітей, які проживають у населених пунктах на лінії зіткнення.

Постанова Кабінету Міністрів України також врегульовує питання щодо:

продовження виплати вже призначеної соціальної стипендії дітям учасників Революції Гідності, учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни, батьки яких померли;