Архів новин

06 февраля 2020

Сергій Гайдай вивчає проблеми територій. Цього разу – Сватівщини

В рамках робочої поїздки до Сватівщини Сергій Гайдай відвідав одне з провідних сільськогосподарських підприємств району – ТОВ Агрофірма «Слобожанська».

Підприємство обробляє 4101 га ріллі, спеціалізується на вирощуванні зернових та олійних культур,  а також молока та м’яса – у господарстві налічується 695 голів великої рогатої худоби, в тому числі 356 корів. У минулому році «Слобожанській» присвоєно статус племінного репродуктора з розведення великої рогатої худоби породи українська червоно-ряба молочна, а на її базі створено Центр ветеринарного обслуговування на Сході України.

Сергій Гайдай офіційно представив Валерія Честниха сватівській громаді

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай у рамках робочої поїздки відвідав Сватівщину.

Там він офіційно представив громаді новопризначеного голову районної державної адміністрації Валерія Честниха, відвідав ЦНАП у форматі «відкритого офісу», провів особистий прийом.

Строк заміни посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, подовжено до 1 січня 2021 року

Заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Катерина Безгинська провела засідання комісії з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Зокрема, розглянуто документи 31 постраждалого громадянина, посвідчення яких підлягають заміні відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 11.07.2018 № 551 «Деякі питання видачі посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та іншим категоріям громадян».

Місцеві бюджети Луганщини за січень поточного року отримали понад 262 млн гривень

Протягом січня 2020 року до загального та спеціального фондів місцевих бюджетів надійшло 262,2 млн гривень.

Надходження до загального фонду місцевих бюджетів Луганщини склали 261,8 млн гривень. В порівнянні з аналогічним періодом 2019 року надходження збільшились на 35,4 млн гривень або на 15,6 %. Важливо, що зростання надходжень досягнуто з усіх бюджетоутворюючих податків.

Важливо: діє Урядова програма доступних кредитів «5-7-9%» для малого бізнесу під рекордно низький відсоток

Що це за програма?

Державна кредитна програма «Доступні кредити 5-7-9%» запроваджена за ініціативи Президента України та Прем'єр-Міністра України.

За даними провідних бізнес-асоціацій України проблема доступу до доступних фінансових ресурсів, в т.ч. кредитних, є однією з 3-х найбільших проблем, з якими стикається український мікро та малий бізнес.

Вирішити цю проблему дозволить зниження кінцевої ставки за банківськими кредитами, що призведе до більшої рішучості громадян розпочати власний бізнес. 

Обласні служби контролюють ситуацію на дорогах, що виникла із погіршенням погодних умов

Починаючи з вечора 5 лютого у північних районах, а потім й по всій території Луганській області спостерігається значне погіршення погодних умов: дощ, мокрий сніг, сніг, зниження температури та сильний вітер.

Так, уночі працювала вся спеціалізована техніка.  

Сьогодні станом на 12:00 проїзд автомобільними дорогами Луганської області забезпечено, перекриття доріг, обмеження руху для вантажного та пасажирського транспорту не допущено.

Через службу зайнятості у минулому році працевлаштовано 228 військовослужбовців, які брали участь в АТО/ООС

Минулого року тривала реалізація Комплексної обласної програми медичного і соціального забезпечення учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, ветеранів війни та прирівняних до них осіб на 2017-2019 роки.

Один з її напрямів – зайнятість, професійна орієнтація та підготовка учасників АТО/ООС.

Насамперед втілення цього покладене на обласну службу зайнятості –  сприяти якнайшвидшій адаптації у суспільстві, поверненню до мирного життя демобілізованих захисників України, їхньому працевлаштуванню.

Важливо, що саме на Луганщині відкриті регіональні офіси міжнародних організацій, – Сергій Гайдай на зустрічі з представниками NRC

Сьогодні, 6 лютого, голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай зустрівся з представниками Норвезької ради у справах біженців в Україні (NRC).

Вони обговорили напрями діяльності NRC у 2020 році на території Луганської області та подальшу взаємодії з облдержадміністрацією.

Перш за все, Сергій Гайдай подякував міжнародним партнерам за допомогу, надану жителям Луганщини за останні роки, особливо безоплатну юридичну, яку люди з тимчасово окупованих територій отримують в безпосередній близькості до лінії розмежування.

Уряд розширив перелік пільгових категорій дітей, яким держава надасть допомогу на оздоровлення

Уряд прийняв рішення щодо оздоровлення дітей журналістів, які загинули під час виконання службових обов’язків, чорнобильців та аграріїв. 

Уряд розширив перелік категорій дітей, які потребують особливої уваги та підтримки, для забезпечення їх оздоровленням та відпочинком.

До даного переліку включено:

За півтора місяця на Луганщині припинено діяльність 10 автозаправних станцій

Голова облдержадміністрації Сергій Гайдай провів засідання міжвідомчої регіональної робочої групи щодо впровадження заходів, направлених на забезпечення ефективної протидії діяльності нелегальних автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів у Луганській області.

Він поінформував, що 30 січня відбулася селекторна нарада, яку провів Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, під час якої розглянуті результати діяльності відповідних міжвідомчих регіональних груп.

Піротехніками на Луганщині виявлений та вилучений один артилерійський снаряд

Протягом минулої доби, 5 лютого, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 5,5 га місцевості у Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Під час обстеження виявлений та вилучений один артилерійський снаряд.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою: