Архів новин

21 февраля 2020

У суботу в Новоайдарі відбудеться перший етап фестивалю «Байбак-fest»

Запрошуємо жителів та гостей області долучитися до обласного відкритого фестивалю-конкурсу української культури та фольклору «Байбак-fest».

У 2020 році проведення фестивалю-конкурсу заплановане у чотири сезонні етапи:

- зимовий – 22 лютого 2020 року, смт Новоайдар;

- весняний – 11 квітня 2020 року, м. Попасна;

- літній – 20 червня 2020 року, смт Станиця Луганська;

- осінній – 24 жовтня 2020 року, м. Старобільськ.

Гала-концерт переможців фестивалю-конкурсу очікується під час заключного – осіннього етапу фестивалю в Старобільську.

Сергія Гайдая запросили виступити у Європарламенті у рамках «Тижня України»

Голова Луганської обласної державної адміністрації Сергій Гайдай узяв участь у бізнес-форумі Level Up Ukraine 2020, який відбувся сьогодні у Києві.  

До роботи четвертого щорічного форуму долучились іноземні інвестори з США, ЄС, Грузії, представники української влади та бізнесу.

На декількох панельних дискусіях учасники розглянули впровадження елементів скандинавської моделі на сучасному етапі розвитку країни.

П'ять медалей здобули кікбоксери Луганщини на чемпіонаті України

У Броварах відбувся відкритий чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед юнаків та юніорів.

Луганщину на змаганнях представляли дев’ять спортсменів, які здобули п’ять медалей.

Так, чемпіонкою у своїй ваговій категорії стала Дар’я Щербина. Срібні призери змагань – Ярослав Солод, Руслан Юпатов та Дар’я Кошелева. Бронзу виборов Артур Грецький.

Вітаємо спортсменів та їх тренерів!

На відновлення навколишнього середовища підприємства Луганщини сплатили 1,6 млн гривень

За січень 2020 року платники податків Луганської області перерахували до зведеного бюджету 1,6 млн гривень екологічного податку.

При цьому до спеціального фонду місцевих бюджетів зараховано 363,9 тис. гривень, до державного – 1,2 млн гривень.

Упродовж січня на обліку в органах податкової служби регіону перебуває понад 1,5 тисячі юридичних та фізичних осіб платників екологічного податку.

Триває реєстрація на основну сесію ЗНО-2020

В Україні очікують понад 346 тисяч учасників тестування, які цього року завершуватимуть здобуття повної загальної середньої освіти: це і випускники шкіл, і учні (слухачі, студенти) закладів професійної (професійно-технічної), вищої освіти.

У тестуваннях зможуть також взяти участь випускники закладів загальної та вищої освіти минулих років.

Абітурієнти матимуть можливість скласти тестування щонайбільше з чотирьох навчальних предметів. Загалом ЗНО проводиться з 11 навчальних предметів.

Ситуація у Нових Санжарах під контролем Уряду, — Олексій Гончарук

Усі евакуйовані з Китаю люди пройшли перевірку, не мають симптомів гострих респіраторних захворювань та перебувають у повній безпеці. Ситуація у Нових Санжарах під контролем Уряду і підстав для паніки немає. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Олексій Гончарук на брифінгу у Нових Санжарах на Полтавщині.

Глава Уряду приїхав у Нові Санжари, щоби особисто переконатися, що все забезпечено для належного проходження обсервації евакуйованими громадянами та безпеки оточуючих.

Змінено порядок та умови надання субвенції на соціально-економічний розвиток регіонів

Урядом внесені зміни до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

Передбачено, зокрема, що субвенція розподіляється між регіонами (області та місто Київ) з дотриманням таких критеріїв: 80 % — відповідно чисельності населення, яке проживає у регіоні; 20 % — для регіонів, у яких показник валового регіонального продукту в розрахунку на одну особу менше 75 % середнього показника по Україні.