Архів новин

03 февраля 2020

Реабілітація «сонячних дітей» за кордоном та співробітництво із турецьким бізнесом – результати поїздки Сергія Гайдая до Києва

Вже у цьому році особливі діти, які мають діагноз «Синдром Дауна» та аутизм, зможуть отримувати кваліфіковану допомогу у провідних європейських клініках.

Також на оздоровлення своєї малечі за кордоном можуть розраховувати мами-одиначки та батьки – учасники ООС, – про таке голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай домовився із заступником Міністра соціальної політики України Сергієм Ніжинським.

Крім того, очільник області взяв участь в «Українсько-турецькому діловому форумі».

Сергій Гайдай зустрівся з «луганськими київськими»

Почути експертну думку та заручитись підтримкою щодо позиціонування малої батьківщини зібрав у «Луганському земляцтві» колишніх луганських, а тепер київських журналістів очільник області Сергій Гайдай.

Збільшено виплати на дітей від тисячі гривень

Із 2020 року збільшено виплати на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються у дитячих будинках сімейного типу, прийомних сім’ях і в сім’ях патронатних вихователів, з 2 до 2,5 прожиткових мінімумів.

Тобто, відповідні суми зросли мінімум на 1100 гривень на місяць. На дітей з інвалідністю збільшення відбулось із 2 до 3,5 прожиткових мінімумів, що дорівнює майже 3 тис. гривень на місяць.

Цьогоріч Уряд також збільшив розмір грошового забезпечення батькам-вихователям та прийомним батькам із 70 % до 100 % від прожиткового мінімуму.

Важливо: Уряд запустив Програму доступних кредитів «5-7-9%» для малого бізнесу під рекордно низький відсоток

3 лютого Уряд дав старт Державній програмі «Доступні кредити 5-7-9%». Її передбачено для створення і розширення власного мікро- та малого бізнесу під рекордно низький відсоток – 5, 7 або 9% на суму до 1,5 млн гривень строком до п’яти років.

Зокрема, зазначено, що за останні шість місяців вартість кредитів в банках істотно зменшилась, але для масштабних змін Уряд прийняв рішення компенсувати частини відсоткової ставки таким чином, щоб людина фактично змогла отримати кредит під 5-7-9 відсотків в залежності від того, яку кількість робочих місць буде створювати нова справа.

Внесені зміни до процедури надання субвенції на підтримку розвитку громад

Урядом затверджені зміни до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на підтримку розвитку об’єднаних територіальних громад.

Зокрема, зміни стосуються напряму «здійснення інших заходів щодо об’єктів комунальної форми власності, які є важливими для посилення спроможності територіальної громади, забезпечення належного рівня безпеки та цивільного захисту», що дозволить ОТГ подавати на погодження проєкти за цим напрямом виключно у разі утворення економії бюджетних коштів за підсумками проведення процедур закупівель та/або фактично виконаних робіт.

Визначені кращі екскурсоводи музеїв Луганщини

На базі Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства відбувся очний етап І (обласного) туру Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів музеїв навчальних закладів «Край, в якому я живу».

Піротехніками в області вилучено два вибухонебезпечних предмети

Протягом минулої доби, 2 лютого, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 1 га місцевості в Станично-Луганському районі.

Загалом виявлено та вилучено два вибухонебезпечних предмети. А саме, дві гранати.

Пам'ятайте!

Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

- Негайно повідомте чергові служби органів внутрішніх справ, ДСНС (за тел. 101).

Кращі світові приклади сталого міського розвитку відзначать на Dubai Ехро 2020

Керівництво емірату Дубай оголосило про початок чергового циклу відбору кандидатів на отримання нагороди Dubаі Іnternational Веst Рrасtісеs Award for Sustainable Development.

Загальний призовий фонд становить 1 мільйон дол. США.

Нагорода відзначає найкращі світові приклади сталого міського розвитку, який є результатом співробітництва між державним, приватним та громадянським секторами у таких сферах:

1. Міське відновлення та публічні простори.

2. Будівництво інноваційних будинків.

3. Сталі системи міського харчування.

ЗНО-2020: зареєструватися можна з 3 лютого

Реєстрація для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні розпочинається сьогодні, 3 лютого, і триватиме до 24 березня.

На Луганщині відбулися комплексні заняття з офіцерами Десантно-штурмових військ

На одному зі спеціально обладнаних танкодромів у Луганській області з офіцерським складом 46 окремої десантно-штурмової бригади ДШВ Збройних сил України відбулись комплексні інструкторсько-методичні заняття.

Вони складались з теоретичної та практичної частини. Зокрема, розглянуті основні документи, що мають бути підготовлені при проведенні заняття, методи оцінювання військовослужбовців при виконанні нормативів на військові техніці, та різнобічні аспекти підготовки до виконання цих нормативів (накриття навчальних точок, тощо).

Не перевищено епідемпоріг захворюваності на ГРВІ (- 3,65 %) в області

За п’ятий тиждень 2020 року, станом на 3 лютого, епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) та грип у Луганській області не перевищено (- 3,65 %).

При епідемічному пороговому рівні 535,0 захворюваність склала 515,4 на 100 тисяч населення.

Усього в області за тиждень на ГРВІ захворіло 3512 осіб, з них 2553 (72,7 %) дитини віком до 14 років. 

Госпіталізований 161 хворий, у тому числі 126 дітей віком до 14 років. З початку епідемічного сезону в області щеплено проти грипу 2999 осіб.

Основні зміни до методики формування спроможних громад

У новій редакції Методики акцент зроблений на порядку розроблення перспективних планів та формуванні спроможних громад.

Зміни до Методики формування спроможних територіальних громад дають можливість більш комплексно оцінити рівень спроможності діючих і проєктних ОТГ. Разом з тим, ці зміни не впливають на їхню конфігурацію в перспективних планах.

В оновленій Методиці встановлені критерії, які дають можливість оцінити рівень спроможності громади: