Прес-центр3 лютого 2020, 18:02

Сергій Гайдай зустрівся з «луганськими київськими»

Почути експертну думку та заручитись підтримкою щодо позиціонування малої батьківщини зібрав у «Луганському земляцтві» колишніх луганських, а тепер київських журналістів очільник області Сергій Гайдай.

Спочатку поговорили про наболіле – забезпечення спеціалістів-переселенців житлом. Сергій Гайдай повідомив, що вирішує питання про надання головам військово-цивільних адміністрацій права формувати черги на таке житло, яке будується за рахунок коштів обласного бюджету. Адже сьогодні через правові колізії виділити навіть тимчасову або службову квартиру фахівцю -ВПО поза загальною чергою фактично не можливо. Він також розповів журналістам, що наразі ремонтуються 15 квартир у м. Золотому та буде збудований дім у м. Кремінна для внутрішньо переміщених осіб, а також запевнив, що Луганська область стане пілотним регіоном для житлового будівництва за сучасними короткотерміновими технологіями.

Бурхливу дискусію викликала тема протидії корупції. Голова облдержадміністрації повідомив, що намагається отримати дозвіл на проведення перевірок бізнесу у зоні проведення ООС. Він запевнив, що «підпільних нафтопроводів» та потоків контрабанди на непідконтрольну територію немає. А також коротко поінформував про проведення аудиту діяльності усіх структурних підрозділів облдержадміністрації, ревізію коштів, витрачених під час будівництва мосту поблизу КПВВ «Станиця Луганська», закриття незаконних заправок та закладів грального бізнесу. Відомий луганський блогер Proktolog у свою чергу пообіцяв поділитись інформацією з власних джерел щодо нелегальної торгівлі паливом в області.

Журналістів також хвилювала кадрова політика на місцях.

«Кандидатури майже усіх голів РДА вже подані. Я можу у комусь помилитись, але таких людей я буду одразу міняти. Систему характеризує не помилка, а швидкість прийняття рішень», - зазначив Сергій Гайдай.

На запитання: якщо завтра реінтеграція, що будете робити? – він відповів: «Їхати туди і керувати процесом».