Прес-центр18 лютого 2020, 12:02

На Луганщині розпочато державний аудит органів влади за 2017-2019 роки

Сьогодні, 18 лютого, відбулася нарада голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая щодо проведення аудиторської перевірки області Державною аудиторською службою України.

«Із цього приводу я звертався до Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука. Є певні факти, але ми повинні де-юре розуміти, як організовувалася фінансова діяльність в області останні три роки за різними напрямами, – зазначив Сергій Гайдай. – Наголошу: або ми працюємо на розвиток області, або робимо кадрові висновки. Якщо були порушення – треба відповідати!»

Аудиторська перевірка охопить період у три роки – 2017, 2018 та 2019.

Як зазначила заступник Голови Державної аудиторської служби України Галина Вашека, перевірятимуться законність використання коштів, тобто відбудеться ревізія, та ефективність управлінських рішень – аудит та збір інформації.

Тож, розпочинається державний аудит місцевих бюджетів, ревізія обласного бюджету Луганської області, ревізія окремих питань фінансово-господарської діяльності Департаменту освіти і науки, Департаменту охорони здоров’я, Департаменту будівництва, енергозбереження, архітектури та містобудування облдержадміністрації, відділу освіти Сєвєродонецької міської ради, цієї міської ради загалом та її інших структурних підрозділів.

Також проходитиме збір інформації щодо діяльності управління промисловості, транспорту та зв'язку, Департаменту екології та природних ресурсів, Департаменту економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму, Департаменту комунальної власності, земельних та майнових відносин облдержадміністрації, Головного управління Державної казначейської служби України в Луганській області та управління Казначейства у м. Сєверодонецьку.

Аудит триватиме до 30 червня 2020 року. Команда аудиторів працюватиме безпосередньо в області до середини квітня.

У разі необхідності до вищеназваного переліку додатково будуть включені інші структурні підрозділи та органи місцевого самоврядування області.