Прес-центр26 лютого 2020, 09:02

Перші кроки щодо впровадження пілотного проєкту державно-приватного партнерства по розвитку мережі центрів підтримки сім'ї з дітьми та малих групових будинків в Луганській області

В облдержадміністрації відбулась нарада щодо впровадження «Пілотного проєкту державно-приватного партнерства по розвитку мережі центрів підтримки сім’ї з дітьми та малих групових будинків в Луганській області».

Участь у заході взяли фахівці Служби у справах дітей та інші структурні підрозділи облдержадміністрації, Міжнародної благодійної організації «Благодійний фонд «СОС Дитяче містечко» України, а також представники міських/селищних рад, райдержадміністрацій.

Під час наради підіймалось питання щодо впровадження в області Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017-2026 роки, затвердженої розпорядженням КМУ від 9 серпня 2017 року № 526-р.

Впровадження даної стратегії передбачає реформування інституційних закладів, що включає в себе створення нової або модернізацію існуючої соціальної інфраструктури.

Одним із видів співпраці щодо створення нової або модернізацію існуючої соціальної інфраструктури є державно-приватне партнерство.

Згідно діючого законодавства України, державно-приватне партнерство – це співробітництво між державою, територіальними громадами в особі відповідних державних органів. Завдяки співпраці з надійним міжнародним партнером можливо суттєво у якісному напрямі підсилити ситуацію з розвитком соціальних послуг для дітей та сімей з дітьми, що особливо важливо для нашої області.

Отже, на нараді було визначено першочергові невідкладні пріоритети у впровадженні реформи деінституціалізації та обговорено можливі механізми впровадження пілотного проєкту державно-приватного партнерства по розвитку мережі центрів підтримки сім'ї з дітьми та малих групових будинків у Луганській області.