Прес-центр10 жовтня 2016, 15:10

Білокуракинська ОТГ: результат, який надихає. Історія успіху

Ефективне управління розвитком села вимагає не лише підтримки аграрного сектору економіки, а й поліпшення умов життя, праці, побуту, дозвілля сільського населення.

У селі Олександропіль, що на Білокуракинщині, мешкає всього 367 чоловік, є малокомплектна школа, в якій навчаються 28 учнів, та є і комунальна інфраструктура, яка вже на ладан дихає. Так, через тривалий термін експлуатації водопроводу частка зношених та аварійних комунікацій становила близько 60 відсотків. У зв’язку з чим робочий тиск води в мережі призводив до руйнації стін водопроводів, в наслідок чого виникали пориви та суттєво впливали на якісний та санітарно-гігієнічний стан питної води.

Відсутність ресурсів в Олександропільської сільській раді не давало змогу провести повноцінні ремонтні роботи. Усунення аварійних ділянок проводилося шляхом локальних замін розривів труби (до 0,5 метрів), що загалом не вирішувало проблему, а призводило до пориву на новій ділянці за принципом доміно.

З метою відродження житлово-комунальної інфраструктури села добровільною об’єднаною територіальною громадою у співпраці із Білокуракинською районною адміністрацією був розроблений та на сьогодні успішно реалізований інвестиційний проект регіонального розвитку «Капітальний ремонт системи водопостачання с. Олександропіль Білокуракинського району Луганської області». Завдяки можливості фінансування інвестиційних проектів за кошти ДФРР селяни узялися за повноцінні відновлювально-ремонтні роботи: проведена часткова заміна мережі водопроводу, що дало змогу забезпечити безперебійне постачання якісної питної води для населення та води для господарських потреб підприємств та установ розташованих на території Олександропільської сільської ради Білокуракинської громади.

Довідково: за результатами проведеної роботи обсяг коштів для реалізації проекту, передбачений проектно-кошторисною документацією, використаний в повному обсязі та складає 315,877 тис. грн., із них 284,2893 тис. грн. залучили з державного фонду регіонального розвитку, 31,5877 тис. грн. – з місцевого бюджету.