Прес-центр24 березня 2021, 16:03

15 опорних закладів загальної середньої освіти створено у рамках Регіональної цільової соціальної програми «Освіта Луганщини» на 2017-2020 роки

Про це повідомив Директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк, доповідаючи про результати виконання Програми на засіданні робочої групи з питань доцільності підготовки проектів програм та фінансування діючих за рахунок обласного бюджету.

За його словами, на виконання завдань Програми в закладах дошкільної освіти було створено 1309 додаткових місць. Для забезпечення рівного доступу до якісної освіти дітей, які проживають у сільській місцевості, було створено 15 опорних закладів загальної середньої освіти, придбано 37 шкільних автобусів.

Для шкіл області придбано 1142 одиниці комп’ютерної та оргтехніки, мультимедійного обладнання. В рамках реалізації Програми зміцнено матеріально-технічну базу закладів загальної середньої освіти,  впроваджено заходи з енергозбереження та пожежної безпеки.

Важливими напрямками діяльності були підтримка обдарованої та талановитої молоді, забезпечення участі учнівської молоді в обласних та всеукраїнських масових заходах.

Відновлено роботу комунального закладу «Луганський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді». 

Крім того,  за різними формами післядипломної освіти кваліфікацію підвищили 15,63 тис педагогічних працівників.

Для виконання заходів Програми було передбачено фінансування на загальну суму 284806,7 тис грн, в тому числі державного бюджету 20900,0 тис грн, з обласного бюджету – 52143, 66 тис грн, з бюджетів міст і районів 207663,00 тис грн, кошти інших джерел – 4100,0 тис грн.

Виконання Програми сприяло покращенню доступу до якісних освітніх послуг, стабільному розвитку системи освіти області відповідно до вимог суспільства, економіки, забезпеченню особистісного розвитку дітей та молоді згідно з їх індивідуальними здібностями та потребами, формуванню безпечного освітнього середовища, розвитку професійного потенціалу педагогічних працівників області.