Архів новин

15 марта 2021

Луганська область повністю виконала завдання «Великого будівництва», – Олексій Чернишов, спілкуючись із журналістами в Сєвєродонецьку

Він повідомив, що упродовж дня перевірив стан реалізації програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» на Луганщині у 2020 році, а також ознайомився із проєктами, які будуть реалізовані цьогоріч.

«Луганська область повністю виконала завдання «Великого будівництва». Я оглянув низку відбудованих об’єктів сфери освіти, медицини та спорту. Задоволений якістю і темпами реалізації програми, – наголосив Олексій Чернишов. – Більш того, вже погоджені майже всі плани на 2021 рік. Зокрема, реконструюють 10 шкіл, три дитячі садки, чотири спортивні об’єкти».

«На сьогодні держава вимагає від регіонів – користуватись її фінансовими можливостями для розвитку» – Олексій Чернишов перевірив, як на Луганщині модернізуються лікарні

В рамках проєкту «Emergency» за ініціативи Президента України Володимира Зеленського, були капітально відремонтовані п’ять приймальних відділень опорних лікарень Луганщини. Зокрема, у КНП «Старобільська багатопрофільна лікарня», яке в рамках робочої поїздки оглянув Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Він також ознайомився із технічним забезпеченням нещодавно відкритого відділення невідкладної медичної допомоги, спеціально для якого придбано комп’ютерну систему Optima CT 540.

Клієнт № 3, підійдіть до оператора № 2, – міністр Олексій Чернишов особисто перевірив, як працює електронна черга у ЦНАПі на КПВВ в Щасті

Під час робочої поїздки Міністр розвитку громад та територій України також оглянув новий контрольний пункт в’їзду-виїзду «Щастя».

Зокрема, він відвідав відділення «Ощадбанку», пошту та ЦНАП, який надає 88 адміністративних послуг.

Олексій Чернишов відзначив сучасні сервіси та наголосив на стратегічній важливості роботи КПВВ «Щастя», через який можливо налагодити транспортне сполучення з тимчасово непідконтрольною частиною Луганської області, тим більше, що тут створена окрема смуга для гуманітарних вантажів.  

Ми знайдемо рішення, щоб вже в цьому році розпочати ремонт школи № 8, – Олексій Чернишов в Рубіжному

Міністр розвитку громад та територій України відвідав Рубіжанську ЗОШ І-ІІІ ступенів № 8, проєкт реконструкції якої у 2020 році відхилила обласна комісія для оцінки та відбору інвестпрограм і проєктів, що можуть реалізовуватися за рахунок ДФРР.

Загальна вартість відхиленого проєкту модернізації складала близько 119 млн гривень, але міська влада вважає її цілком адекватною. Тож, Олексій Чернишов вирішив особисто оцінити необхідні обсяги ремонтних робіт.

На дорогах «Великого будівництва» цього року встановлять ще понад 60 систем «Зважування-в-русі»

У 2020 році в ході «Великого будівництва» на українських дорогах вже було встановлено 39 комплексів «Зважування-в-русі».

Впродовж 2021 року планується побудувати ще 66 таких пунктів автоматичного контролю ваги транспортних засобів.

Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов пообіцяв допомогти із термомодернізацією кадетського корпусу в Кремінній

Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов сьогодні перебуває в Луганській області з робочою поїздкою.

У 2020 році Луганщина визнана однією з кращих за реалізацією та якістю виконання робіт у рамках Програми Президента «Велике будівництво»: із 21 об’єкта повністю відновлено 20.

Першим об’єктом, який в рамках поїздки відвідав Олексій Чернишов, став Луганський обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії» у Кремінній.

Лабораторно підтверджено 19 нових випадків COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – вісім, Рубіжне – два, Кремінський район – два, Новоайдарський – сім.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 15 635 випадках.

З них одужали – 14 333; лікуються – 813 (186 – стаціонарно, 627 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу на Луганщині захворіли 576 дітей віком до 17 років. З них одужали – 551.

Рівень госпіталізації в області на 100 тисяч населення дорівнює 23,4 (при пороговому 60).

Дві боксерки з Луганщини завоювали срібло на всеукраїнській першості

З 8 по 14 березня 2021 року в Ужгороді проходив Чемпіонат України з боксу серед жінок, молоді, юніорок та дівчат.

У чемпіонаті взяли участь понад 300 спортсменів з 22 областей країни.

Луганську область представили дві спортсменки, вихованки Міловської ДЮСШ відділення боксу – Анастасія Куркіна та Євгенія Медведєва.

За результатами змагань дівчата у своїх вагових категоріях посіли призові місця: Анастасія стала срібною призеркою у категорії 52 кг, а Євгенія у категорії 75 кг. Завдяки цьому дівчата увійшли до складу збірної команди України.

В області триває кампанія з вакцинації – проти COVID-19 щеплено 2470 осіб

За цим показником Луганщина – серед лідерів кампанії з вакцинації.

Так, за 13 березня найбільшу кількість щеплень в країні проведено саме в нашій області – 370.

Загалом на Луганщині від COVID-19 провакциновано 2470 осіб. За минулу добу зроблено 170 щеплень.

В Україні вакцину отримали 53 155 людей, у тому числі 2018 протягом минулої доби.

Платники Луганщини перерахували до бюджету майже 590 мільйонів ЄСВ цьогоріч

У січні-лютому 2021 року підприємства та підприємці Луганщини сплатили до бюджету 586,3 млн гривень єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Це на 84 млн гривень або на 16,7 % більше, ніж в аналогічному періоді минулого року.

Серед основних джерел надходжень єдиного соціального внеску – нарахування і сплата ЄСВ роботодавцями із заробітних плат найманих працівників, від виплат грошового забезпечення військовослужбовцям, а також від самозайнятих осіб та членів фермерських господарств.