Архів новин

12 марта 2021

Звернення Президента України щодо останніх рішень РНБО

Шановні громадяни України! Дорогий народе!

Вчора під моїм головуванням відбулося засідання Ради національної безпеки і оборони України. За останній місяць – четверте, і можу запевнити – не останнє.

Найперше хочу подякувати всім присутнім учора членам РНБО за важливу роботу, активну позицію та готовність захищати державні інтереси України.

У Луганській області буде створено Інноваційний кластер

Між Луганською обласною державною адміністрацією, Східноукраїнським національним університетом імені Володимира Даля та Інноваційною екосистемою Sikorsky Challenge КПІ імені Ігоря Сікорського підписано меморандум щодо створення та підтримки Інноваційного кластеру Луганської області.

Меморандум спрямований на розвиток бізнесу, економіки, області та країни в цілому шляхом підтримки стартапів та молодих підприємців, яким буде надано технології, як проводити навчання, розвивати проекти та взаємодіяти з державою, бізнесом і наукою.

На Луганщині відбулось виїзна нарада Держлісагенства

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної ситуації Сергій Гайдай разом з головою Державного агентства лісових ресурсів України Юрієм Болоховецьким провели спільну нараду, присвячену ліквідації наслідків великих лісових пожеж, що виникли у 2020 році. Крім того, на розгляд було винесені питання залісення на постраждалих від пожежі ділянках в Луганській області та стану підготовки управління Держлісагентства до пожежонебезпечного періоду 2021 року.

Президент утворив Консультативну раду з питань забезпечення прав і свобод осіб, які брали участь у захисті України

Президент України Володимир Зеленський утворив Консультативну раду з питань забезпечення гарантій прав і основоположних свобод осіб, які брали участь у захисті України. Відповідний указ № 93/2021 Глава держави підписав сьогодні.

Ми заборонимо відвідування лісів в пожежонебезпечний період, – Сергій Гайдай

Про це він повідомив під час засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій сьогодні, 12 березня.

Також Сергій Гайдай звернувся з пропозицією щодо забезпечення розміщення та чергування на території Луганщини упродовж пожежонебезпечного періоду пожежного гелікоптера.

Захід проведено Міністром розвитку громад та територій України Олексієм Чернишовим.

Учасники бойових дій та відомі особи старші за 60 років можуть претендувати на залишки доз вакцини проти COVID-19

11 березня 2021 року Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов підписав наказ № 443 про внесення змін до Дорожньої карти з впровадження вакцинації проти COVID-19, які дозволяють із початку кампанії використовувати можливі залишки вакцин для щеплення.

Першочергово вакцинуватимуть пріоритетні групи ризику з наступного етапу. Зокрема, це – всі медичні працівники, а також люди віком від 80 років, соціальні працівники та інші працівники соціальної сфери.

На Луганщині впроваджено проєкт «Підвищення обізнаності вразливого населення щодо безпечної міграції та працевлаштування»

Так, упродовж чотирьох місяців спеціалістами благодійного фонду «Посмішка дитини» проведено шість навчальних онлайн тренінгів для тренерів для активної учнівської молоді та педагогів з професійно-технічних навчальних закладів та фахівців центрів зайнятості населення Луганської області. 

Під час тренінгів: 

Лабораторно підтверджено 111 нових випадків COVID-19 в області. Від ускладнень померли ще шість хворих

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 25, Рубіжне – 12, Сєвєродонецьк – 52, Біловодський район – три, Білокуракинський – одне, Кремінський – шість, Новоайдарський – два, Новопсковський – чотири, Сватівський – шість.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 15 498 випадках.

З них одужали – 14 292 (39 за останню добу), лікуються – 719 (170 – стаціонарно, 549 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу на Луганщині захворіла 571 дитина віком до 17 років. З них одужали – 549.

Роз’яснення стосовно розгляду спірних питань щодо приєднання електроустановок замовників до електричних мереж операторів системи розподілу

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 23.10.2019 № 932 «Деякі питання посилення контролю за дотриманням законодавства щодо приєднання до електричних мереж», відповідно до Положення про Державну інспекцію енергетичного нагляду України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14 лютого 2018 р.

Підприємці можуть скористатися онлайн-платформою «Дія.Бізнес»

Цю онлайн-платформу впровадило Міністерство цифрової трансформації України.

Це сайт для допомоги малому і середньому бізнесу. Портал пропонує послуги за двома напрямами: інформаційна платформа і служба онлайн-консультації.

Крім послуг, що надаються онлайн, у регіонах України поступово відкриваються хаби та центри підтримки для підприємців.

Зараз на державному порталі для підприємців розміщено:

Пенсійний фонд оцифровує відомості про трудову діяльність

На вебпорталі Пенсійного фонду України (portal.pfu.gov.ua) у розділі «Електронна трудова книжка» відображаються відомості про трудові відносини найманого працівника за основним місцем роботи, розраховані автоматично за даними звітів страхувальників за період з 1998 року.

У разі, якщо в звітності страхувальника в індивідуальних відомостях застрахованої особи зазначено неповний календарний рік або неповний календарний місяць, то в електронній трудовій книжці автоматично формуються відомості про прийняття/звільнення застрахованої особи.

З 2020 року контррозвідка СБУ виявила понад 90 спроб вербування жителів Луганської та Донецької областей спецслужбами РФ

Упродовж 2020-2021 років контррозвідка Служби безпеки України зафіксувала понад 90 спроб вербування жителів Донецької та Луганської областей спецслужбами РФ.

Здебільшого до протиправної діяльності намагаються залучати українських громадян, які виїжджають до РФ у власних справах, у тому числі, на заробітки.

Встановлено випадки затримання людей під час проходження паспортного та митного контролю під виглядом додаткової перевірки документів. Після цього представники спецслужб РФ старалися залучити затриманих до негласної співпраці на шкоду державній безпеці України.