Архів новин

19 марта 2021

Звернення Президента Володимира Зеленського щодо останніх рішень РНБО та посилення карантину в окремих регіонах

Шановні громадяни!  

Сьогодні відбулося чергове засідання Ради національної безпеки і оборони України. Ми продовжуємо відновлювати справедливість там, де хтось вважав, що його персональні фінансові апетити можуть бути сильнішими за інтереси держави та народу України, а його власні кишені важливіші від державної казни.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 55 артилерійських снарядів

Протягом минулої доби, 18 березня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 5,5 га території у Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Під час обстеження виявлено та вилучено 55 артилерійських снарядів, 16 мінометних мін, 16 гранат, чотири інженерних боєприпаси, одну одиницю  інших вибухонебезпечних предметів та 149 набоїв.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

На КПВВ «Станиця Луганська» розпочато безкоштовне тестування на COVID-19

Сьогодні на КПВВ «Станиця Луганська» було вперше проведено безкоштовне експрес-тестування на коронавірус для громадян України, які перетинають лінію зіткнення.

Сергій Гайдай: понад 4000 щеплень – вакцинація жителів Луганщини відбувається швидкими темпами

А це більше 50 відсотків осіб, які потрапили до І черги вакцинальної кампанії.

Про це розповів голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай, коментуючи перебіг процедури щеплення проти COVID-19.

«Якщо бути точним, то на сьогодні в області щеплено вже 4030 осіб. Із них – 450 за останню добу. Луганщина – один з лідерів із вакцинації серед регіонів країни. Що важливо – за загальними показниками, а не за відношенням щеплень до кількісті населення. Вакцинація жителів Луганщини відбувається швидким темпами», – наголосив Сергій Гайдай.

СБУ виявила схрони бойовиків з реактивними снарядами, гранатами та вибухівкою

Служба безпеки України виявила у Луганській області три тайники, які належали учасникам незаконних збройних формувань. Серед вилученого: бойові елементи реактивної системи залпового вогню «Смерч» та понад 30 кг вибухових речовин.

Перевіряється інформація щодо закладення одного зі схронів диверсійно-розвідувальною групою бойовиків, що можливо причетна до підриву двох мостів у селищах Підгорівка та Євсуг у липні 2014 року.

У схованці, облаштованій у лісосмузі біля селища Тернове Старобільського району, співробітники СБУ виявили:

Лабораторно підтверджено 147 нових випадків COVID-19 в області. В Україні – 15 850

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 19, Рубіжне – 19, Сєвєродонецьк – 44, Біловодський район – сім, Білокуракинський – три, Кремінський – 12, Марківський – шість, Новоайдарський – п’ять, Новопсковський – 10, Попаснянський – п’ять, Сватівський – п’ять, Станично-Луганський – одне, Старобільський – шість, Троїцький – п’ять.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 16 067 випадках.

З них одужали – 14 543 (28 за останню добу); лікуються – 1 025 (224 – стаціонарно, 801 – амбулаторно).

Автовиробників та перевізників заохочуватимуть до підвищення доступності громадського транспорту

В Україні планують запровадити державну програму стимулювання приватних перевізників до оновлення парку громадського транспорту та пристосування його для потреб маломобільних груп населення. Це одна з ініціатив щодо безбар’єрного громадського простору, яка міститься у проекті Національної стратегії безбар’єрності, що наразі розробляється з ініціативи першої леді Олени Зеленської.

У січні-лютому землекористувачі та власники землі Луганщини сплатили понад 53 млн гривень

У Луганській області юридичні та фізичні особи перерахували в січні-лютому 2021 року 53,3 млн гривень плати за землю.

Це на 1,3 млн гривень більше, ніж в аналогічному періоді минулого року.

Кошти спрямовані до місцевих бюджетів регіону.

Нагадаємо, що власники землі та землекористувачі перераховують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою.

У разі припинення права власності або права користування плата за землю спрямовується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні у звітному році.

Оновлено механізм державної програми здешевлення сільгосптехніки

Урядом прийнято постанову, яка вносить зміни у Порядок використання коштів за програмою часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва.

Ці зміни сприятимуть збільшенню кількості сільгоспвиробників, які можуть скористатися підтримкою, оновити техніку та обладнання на пільгових умовах.

Серед прогнозованих результатів реалізації програми підтримки – зростання кількості машинобудівних підприємств та розширення номенклатури техніки, створення понад 500 нових робочих місць та 1 800 млн гривень сплачених податків.

Марківська громада отримала мобільний ЦНАП

У Києві Представники Європейського Союзу та Уряду України передали ключі від чотирьох мобільних ЦНАПів очільникам громад країни.

Мобільні ЦНАПи створені за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та будуть надавати адмінпослуги більш ніж 125 000 жителям Марківської громади Луганської області, Немирівської громади Вінницької області, Підволочиської громади Тернопільської області, Лозівської громади Харківської області. 

Володимир Зеленський: Малий і середній бізнес – це основа економіки України, тож він є важливим пріоритетом для держави

Держава та бізнес мають працювати в команді, як союзники, які мають спільний інтерес, – успішну та заможну Україну. Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час виступу на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Малий і середній бізнес та держава», який Глава держави відвідав спільно з Президентом Литви Гітанасом Наусєдою.

Паралельно зі Всеукраїнським форумом у режимі відеоконференції відбувався 6-й українсько-литовський економічний форум «Економіка і пандемія: криза та нові можливості», тож президенти зверталися до учасників обох заходів.

З квітня для отримання водійського посвідчення потрібно буде скласти нові тести

З 6 квітня майбутні водії складатимуть теоретичні іспити у сервісних центрах МВС за новими екзаменаційними білетами. Усі зміни будуть також внесені в онлайн-тренажер для перевірки знань Правил дорожнього руху.