Прес-центр15 березня 2021, 14:03

Ми знайдемо рішення, щоб вже в цьому році розпочати ремонт школи № 8, – Олексій Чернишов в Рубіжному

Міністр розвитку громад та територій України відвідав Рубіжанську ЗОШ І-ІІІ ступенів № 8, проєкт реконструкції якої у 2020 році відхилила обласна комісія для оцінки та відбору інвестпрограм і проєктів, що можуть реалізовуватися за рахунок ДФРР.

Загальна вартість відхиленого проєкту модернізації складала близько 119 млн гривень, але міська влада вважає її цілком адекватною. Тож, Олексій Чернишов вирішив особисто оцінити необхідні обсяги ремонтних робіт.

Після огляду приміщень та спілкування з керівництвом закладу Міністр зазначив: «Розумію, що об’єкт точно підпадає під реконструкцію. Бо те, як він виглядає зараз, – це подорож у минуле. Упевнений, ми знайдемо рішення, щоб вже в цьому році розпочати ремонт. Втім, у цьому питанні необхідна комплексна державна підтримка. Вважаю, що саме тут, у Луганській області, яка перебуває в центрі уваги Уряду, не може бути об’єктів в такому стані».

Олексій Чернишов також зауважив щодо цієї школи – досвід реконструкції освітніх об’єктів без переривання навчального процесу на першому етапі існує.