Прес-центр11 березня 2021, 10:03

Боятися треба не вакцини, а хвороби, – завідувач інфекційним відділенням рубіжанської центральної міської лікарні Ольга Мартиненко

Близько двохсот осіб за добу в області отримують щеплення від COVID-19. І щодня ці показники зростають.

Так, упродовж 10 березня провакциновано 250 осіб. Загалом по Луганщині за увесь період – 1 590. За кількістю це шостий показник серед усіх регіонів.

Вакцинація відбувається поетапно. Спочатку вакцинують усіх, хто найбільше потребує захисту і допомагає іншим: лікарів, військових, літніх людей,соцпрацівників.

Нагадаємо, що щеплення є добровільними й безоплатними.Всі зареєстровані в Україні вакцини – безпечні й ефективно формують імунітет.

Так, ще 4 березня були вакциновані медики інфекційного відділення КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня».

Про те, як триває поствакцинальний період, розповіла завідувач відділенням Ольга Мартиненко.

«Щеплено 13 наших співробітників. Не вакцинували, зокрема, тих, хто перехворів на коронавірус нещодавно та має високий рівень антитіл. Тож, вакцина переноситься добре. Місцеві реакції у вигляді грипоподібного синдрому очікувані на імунобіологічний препарат також спостерігаються при уведенні інших вакцин. А вже через місяць ми перевіримо рівень антитіл у щеплених на початку березня», – зазначила вона.

Ольга Мартиненко зауважила, що своїм прикладом хоче довести відповідальне ставлення до власного здоров’я: «Боятися треба не вакцини, а хвороби».