Прес-центр29 серпня 2019, 16:08

Єднаємо Луганщину: українські проектувальники обстежили зруйновану частину мосту

Сьогодні, 29 серпня, під наглядом представників СММ ОБСЄ, офіцерів СЦКК та при погодженні штабу ООС, на ділянці зруйнованого мосту в Станиці Луганській відбулася зустріч керівника піротехнічної групи від ДСНС України в Луганській області та піротехніків, делегованих російсько-окупаційною адміністрацією.

Під час зустрічі спеціалісти спустилися під зруйновану частину мосту для обстеження території на наявність вибухонебезпечних предметів.

Згодом чотири представника проектувальної організації ТОВ «Союзтранспроект» здійснили топографічну зйомку місцевості біля зруйнованої частини мосту, визначили ступінь його ураження.

Проектувальники виконали усі заплановані роботи.

Також, станом на 29 серпня, до місця розбору фортифікаційної споруди в супроводі представника СЦКК прибув кран, одна вантажівка, інженерна група ДСНС у складі 11 осіб, аварійно-рятувальний автомобіль ДСНС, компресор, чотири піротехнічні підрозділи ДСНС.

Разом з цим, прибули чотири працівника лісгоспу та автовишка, один автонавантажувач та п’ять представників автодорожньої служби.

У присутності СЦКК та СММ ОБСЄ особовий склад за допомогою наявної техніки продовжив демонтаж фортифікаційної споруди.

Працівники автодорожньої служби разом із інженерною групою ДСНС прибирали пісок та сміття від однієї із частин споруди, а працівники лісгоспу зрізали дерева біля дороги та споруди.

Триває робота по розмінуванню ділянки, визначеної під майбутню дорогу.

Так, наразі обстежено дороги на площі 0,25 га, виявлено одну одиницю вибухонебезпечного предмету. З початку робіт обстежено 1,25 га дороги, виявлено 65 одиниць ВНП.

Після обстеження інженерна група ДСНС продовжила демонтаж фортифікаційної споруди.