Архів новин

15 августа 2019

У Сєвєродонецьку облаштують зону відпочинку біля озера Паркове

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький та в.о. міського голови Сєвєродонецька, секретар міської ради Вячеслав Ткачук уклали меморандум про співробітництво. Документ передбачає взаємодію в реалізації заходів зі створення сприятливих умов для відновлення парку культури та відпочинку в районі оз. Паркове м. Сєвєродонецька.

Податки мають сплачуватися на Луганщині, – Віталій Комарницький розповів про шляхи розвитку бізнесу в області

Під час прес-конференції голова облдержадміністрації Віталій Комарницький розповів, як ведеться робота щодо налагодження взаємодії влади і бізнесу.

«За моєю ініціативою представники підприємств області зустрілися з керівниками  Головного управління ДФС у Луганській області та Луганської митниці. Разом обговорили ті проблеми, які заважають розвивати бізнес на Луганщині», – зауважив він.

Віталій Комарницький сказав, що низка підрядних організацій зареєстрована в інших областях. Тобто, місцеві бюджети Луганщини недоотримують певну частину коштів.

У роботі облдержадміністрації корупційні ризики будуть мінімізовані, – прес-конференція Віталія Комарницького

«Я намагаюся мінімізувати корупційні ризики в роботі облдержадміністрації. Діяльність обласної влади стане прозорою. Жителі Луганщини мають знати, на що витрачаються обласні кошти», – наголосив голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький під час прес-конференції.

Під час ремонту мосту в Станиці Луганській буде побудовано тимчасовий обхідний міст, – Віталій Комарницький

Про це сьогодні, 15 серпня, під час прес-конференції в Сєвєродонецьку заявив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький.

Він зауважив, що упродовж липня-серпня відбулися три наради в будівлі Кабінету Міністрів України, присвячені виключно питанням життєдіяльності Луганщині. Тобто, нашій області наразі приділена значна увага.

На жаль, на Луганщині функціонує лише КПВВ «Станиця Луганська».

У містах і громадах області: для учнів Попаснянського району функціонують три Workout комплекси

Вони встановлені на території Білогорівської загальноосвітньої школи, Золотівської ЗОШ №5 та Гірської багатопрофільної гімназії.

На закупівлю та встановлення Workout-тренажерів з районного бюджету виділено 210 тисяч гривень.

Тож, відтепер учні зможуть удосконалювати свої навички з Workout та завжди бути в добрій фізичній формі.

18 серпня у Сєвєродонецьку відбудеться етнофестиваль «Луганщина єднає»

Захід проходитиме з 10:00 до 17:00 на території Сєвєродонецького міського Палацу культури.

Учать у етнофестивалі візьмуть місцеві творці, виробники сувенірної продукції та бджоляри області.

Фінансова підтримка – Програма розвитку ООН.

Організатори – Департамент міжнародної технічної допомоги, інноваційного розвитку та зовнішніх зносин та громадська організація «Асоціація бджолярів Луганщини «Медова Артіль».

Цьогоріч в області вже сплачено майже 44 мільйони екоподатку

За січень-липень 2019 року платники податків Луганської області перерахували до зведеного бюджету 43 млн 662 тис. гривень екологічного податку.

19 млн 119 тис. гривень зараховано до спеціального фонду місцевих бюджетів. Решта – 24 млн 544 тис. гривень – надійшла до загального фонду державного бюджету.

Упродовж січня-липня 2019 року на обліку в територіальних органах  фіскальної служби регіону перебуває понад 1,5 тисячі юридичних та фізичних осіб платників екологічного податку.

Піротехнічними розрахунками вилучено 33 одиниці вибухонебезпечних предметів

Учора, 14 серпня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 0,34 га місцевості у смт Станиця Луганська та у Новоайдарському районі.

Загалом виявлено, вилучено та знищено 33 одиниці вибухонебезпечних предметів.

А саме: 27 артилерійських снарядів, 3 мінометних міни та 3 ручних гранати.

Наша юна тенісистка стала чемпіонкою всеукраїнських змагань серед дорослих

У місті Ірпінь відбувся чемпіонат України з тенісу серед дорослих.

Луганщину на змаганнях представляла 16-річна Ірина Лисих.

За результатами вона виборола перше місце в особистому розряді. У фіналі Ірина перемогла Владлену Бокову з міста Харків з рахунком 6:2, 2:6, 7:6 (7:3).

Вітаємо спортсменку та її тренера!

Вдосконалено функціонування центрів надання адмінпослуг та їхніх територіальних підрозділів

Ухвалено ініційовані Мінекономрозвитку зміни до чинного законодавства для удосконалення роботи центрів із надання адміністративних послуг, їхніх територіальних підрозділів та віддалених робочих місць адміністраторів.

Постанова серед іншого передбачає внесення змін до примірних положень та регламенту центру надання адміністративних послуг, зокрема, щодо введення норми обов’язкового облаштування їх інформаційними терміналами та іншими програмно-технічними засобами самообслуговування громадян.