Архів новин

06 августа 2019

Важливу роль на шляху до миру має зовнішня політика України, – Віталій Комарницький

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький узяв участь у відкритті триденного навчального модулю «Зовнішня політика України та особливості співпраці з міжнародними партнерами», що триватиме 6-8 серпня у Сєвєродонецьку. Лекторами виступили директор Дипломатичної академії України імені Геннадія Удовенка при Міністерстві закордонних справ України Сергій Корсунський та його заступниця Євгенія Габер.

Триває будівництво електропідстанції в Кремінському районі, – брифінг

Про хід будівництва електропідстанції «Кремінська» на брифінгу для ЗМІ розповів директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай.

Нагадаємо, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький наголосив, що запуск цього об’єкту є дуже важливим для Луганщини та має відбутися без зайвих зволікань.

Віталій Комарницький обговорив з підприємцями проблеми розвитку економіки області

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький провів зустріч з представниками малого та середнього бізнесу області 5 серпня.

Очільник області запропонував підприємцям надати власні ініціативи щодо створення умов, які сприятимуть розвитку економіки області в цілому та їхній діяльності зокрема. Відтак, систематизовані пропозиції будуть враховані у законодавчих ініціативах, що підготує Луганська облдержадміністрація та направить депутатам Верховної Ради IX скликання.

Житлово-комунальне господарство області повинно бути вчасно підготовлене до опалювального сезону, – Віталій Комарницький

Сьогодні, 6 серпня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький провів апаратну нараду.

«До початку опалювального сезону залишилося фактично два місяці. Тож, необхідно зосередити зусилля на якісній підготовці. Навчальні та медичні заклади, житлові будинки та інші об’єкти житлово-комунального господарства області загалом повинні бути вчасно підготовленими та отримати опалення. На контролі й виконання інших запланованих ремонтних заходів», – наголосив він.

Фінансування пенсій в області відбувається згідно з графіком виплат

За повідомленням Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області станом на 6 серпня 2019 року профінансовано виплату пенсій в області у сумі 160 358,06 тис. гривень.

З них профінансовано:

- вузол поштового зв’язку з 4 по 7 серпня;

- установи банків з 4 по 5 серпня.

Фінансування відбувається згідно з графіком виплат. Заборгованість з виплати пенсій відсутня.

Фінансування субсидій здійснюється одночасно з виплатою пенсій.

Восени на Луганщині розпочне роботу Жіночій клуб «Берегиня»

У рамках Жіночого клубу «Берегиня» для жінок та дівчат з інвалідністю  відбулась низка заходів. Зокрема, презентація видання «Незвичайні історії», майстри-класи, мотиваційні лекції для жінок, спілкування із бібліотекарями тощо.

Мета Клубу – надання соціальних, юридичних, медичних, психологічних, професійних  консультацій, збільшення можливостей і адаптація у спільноті.

На Луганщині триває місячник щодо профілактики травматизму невиробничого характеру на залізничному транспорті

З метою підвищення рівня профілактично-роз’яснювальної роботи щодо правил безпечної поведінки на залізничному транспорті облдержадміністрація спільно з регіональною філією «Донецька залізниця» АТ «Укрзалізниця» проводить місячник щодо профілактики травматизму невиробничого характеру на залізничному транспорті серед населення, працівників підприємств, що розташовані у районах, прилеглих до залізничних колій.

Піротехніками поблизу КПВВ «Станиця Луганська» вилучено 49 вибухонебезпечних предметів

Тривають роботи з розмінування території поблизу КПВВ «Станиця Луганська» піротехнічними підрозділами ГУ ДСНС України у Луганській області.

Так, у період з 1 по 6 серпня перевірено місцевість у Станично-Луганському районі загальною площею 0,41 га навколо зруйнованого мосту.

Загалом вилучено та передано підрозділу ЗСУ для знищення 49 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Понад 1300 осіб цьогоріч вже звернулися до освітніх центрів «Донбас-Україна»

Загалом у 2019 році до освітніх центрів «Донбас-Україна» за консультацією звернулася 1301 особа.

З них направлено для проходження річного оцінювання та державної підсумкової атестації до закладів загальної середньої освіти для отримання документу державного зразка:

З 4 по 10 серпня КПВВ «Станиця Луганська» функціонуватиме до 18:00

За інформацією української сторони Спільного центру контролю та координації припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін, збройні формування РФ з 4 по 10 серпня проводять заходи з розмінування на тимчасово окупованій території біля зруйнованого автомобільного мосту через річку Сіверський Донець у Станиці Луганській. У зазначений період представники окупаційної адміністрації РФ пропуск через лінію розмежування будуть здійснювати до 18:00.

Командувачем Об’єднаних сил прийнято рішення про зміну режиму роботи КПВВ «Станиця Луганська».